Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Pataleipä

ALKURUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

1000 min.
(1)
Kesto
Vaikeusaste
1 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 720 - 1000 min.

12–25 tuntia, 1 leipä, Maidoton.

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kädenlämpöinen vesi ja alusta taikina nopeasti, älä vaivaa.
  2. Peitä kulho kelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä 12–24 tuntia.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Muotoile kevyesti vaivaamatta pyöreäksi leiväksi. Anna leivän kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
  4. Nosta kannellinen uuninkestävä pata tai kattila (tilavuus noin 3 l) kylmään uuniin ja anna uunin kuumentua 225 asteeseen. Kun uuni on kuuma, viillä leipään halutessasi terävällä veitsellä muutama viilto, tiputa leipä varovasti kuumaan pataan ja peitä astia kannella. Paista leipää kannen alla noin 30 minuuttia.
  5. Poista kansi ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
  6. Kumoa leipä jäähtymään ritilän päälle. Kuori pysyy rapeana, kun et peitä leipää.