Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Passion-marenkipiiras

JÄLKIRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

30 min.
(1)
Kesto
Vaikeusaste
1 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 30 min.

8–10 annosta

Pohja

  1. Laita kulhoon jauhot, suola, leivinjauhetta ja sokeri, sekoita hyvin.
  2. Lisää joukkoon voipalat ja nypi taikina rakeiseksi, niin että se näyttää hieman keksimuroilta.
  3. Lisää joukkoon yksi kananmuna ja sekoita hyvin.
  4. Laita taikina kelmuun käärittynä jääkaappiin noin tunniksi, niin että se kovettuu hieman.
  5. Kauli taikina piirakkavuoan mukaan ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi.
  6. Laita pohjan päälle leivinpaperia, jonka päälle kevyt paino, jotta taikina ei nouse.
  7. Paista pohjaa 180-asteisessa uunissa (ei kiertoilmassa) 20 minuuttia.
  8. Ota pavut ja leivinpaperi pois ja paista pohjaa vielä ilman paperia noin 8 minuuttia.
  9. Ota piirakkapohja pois uunista.

 Täyte

  1. Siivilöi passionhedelmien liha, ota neste talteen ja säästä 1,5 rkl siemeniä.
  2. Laita isohkoon kattilaan vehnäjauhoja - ja maissijauhot, sokeri sekä ripaus suolaa.
  3. Lisää sitten joukkoon vesi, passionhedelmien neste ja vaniljatangosta kaavitut siemenet.
  4. Lämmitä seosta keskilämmöllä, koko ajan sekoittaen.
  5. Kun seos alkaa kiehua, lisää joukkoon voi. Laita kattila hetkeksi sivuun.
  6. Vatkaa keltuaiset erillisessä kulhossa.
  7. Sekoita keltuaisten joukkoon noin desilitran verran kuumahkoa täytemassaa koko ajan sekoittaen, jotta keltuaiset lämpenevät.
  8. Lisää keltuais-täytemassa kattilaan. Anna massan kiehua koko ajan sekoittaen, niin että massasta tulee paksua.
  9. Lisää passionmassa paistettuun piirakkapohjaan. Levitä täyte tasaiseksi.

Marenki

  1. Vatkaa valkuaiset isossa kulhossa sähkövatkaimella, kunnes ne ovat kuohkeita.
  2. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita niin, että massasta tulee jämäkkää.
  3. Kääntele joukkoon vielä tomusokeri, esimerkiksi kauhaa käyttäen.
  4. Jaa marenki piirakkapohjalle ensin reunoja myöten ja vasta lopuksi piirakan keskelle. Näin marengista tulee kuohkeaa.
  5. Paista piirakkaa vielä 170-asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan.
  6. Koristele talteen otetuilla siemenillä ennen esille laittoa.