Helppous yllättää
Paistetut perunat Janssonin tyyliin

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

8 perunaa peruna
(keitettynä)
1 pkt pkt anjovisfileitä anjovisfilee
(Admiral anjovisfileitä (125/80 g))
50 g g voita voi
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
150 g g juustoraastetta juustoraaste

Vaaleanpunainen jogurtti

1 dl dl kreikkalaista jogurttia kreikkalainen jogurtti
2 tl tl punajuuria punajuuri
(vain säilykepunajuurien lientä)
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

Punajuuripesto

100 g g punajuuria punajuuri
(säilykepunajuuria)
1 prk prk pestoa pesto
(Chef Select tuorepestoa (120 g))

Paistetut perunat Janssonin tyyliin

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

10 min
(11)

Valmistus

  1. Laita keitetyt perunat leivinpaperin päälle uunipellille. Murskaa perunat littanoiksi perunansurvimella tai juomalasin pohjalla.
  2. Hienonna anjovisfileet pieneksi silpuksi. Sulata voi ja sekoita anjovis ja mustapippuri voisulan joukkoon. Lusikoi anjovisvoi perunoille. Ripottele perunoille juustoraaste.
  3. Paista perunoita 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes juusto on ruskistunut kauniisti.
  4. Sekoita vaaleanpunaisen jogurtin aineet keskenään. Soseuta punajuuriviipaleet sauvasekoittimella ja sekoita sose pestoon.
  5. Tarjoa paistetut perunat kastikkeiden kera.