Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Paistettuja silakkapihvejä, perunamuusia ja tillivoita

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

40 min.
(3)
Kesto
Vaikeusaste
3 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 40 min.

Silakkapihvit

  1. Valmista ensin täyte. Laita kattilaan voi ja lisää sipuli. Kuullottele sipuleita, kunnes ne ovat pehmenneet ja imeneet voin ihanan maun itseensä, mutta älä anna seoksen ruskistua. Lisää mukaan tilli. Voit halutessasi maustaa täytettä myös hieman suolalla ja pippurilla.
  2. Anna täytteen jäähtyä hieman ja asettele puolet silakoista pellille tai leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele kaloille suolaa ja hienonnettua valkopippuria joko jauhettuna tai myllystä ja lisää silakoiden päälle täyte.
  3. Levitä toinen puolisko silakkafileistä leivinpaperille ja mausta ne suolalla ja valkopippurilla. Nostele fileet täytettyjen puoliskoiden päälle nahkapuoli ylöspäin.
  4. Kaada ruisjauhot laakeaan astiaan ja pyörittele silakkapihvit jauhoissa. Paista ne sen jälkeen voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi.
  5. Nostele silakkapihvit leivinpaperin päälle uunipellille, mutta jos pihvit ovat todella rasvaisia, voit valuttaa ylimääräisen rasvan ensin talouspaperin päällä. Kuumenna pihvejä ennen tarjoilua 175-asteisessa uunissa 3–4 minuuttia.

 

Tillivoi

Anna voin pehmetä, sekoita tilli joukkoon ja aseta tillivoi viileään paikkaan.

 

Perunamuusi

  1. Kuori ja pilko perunat. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä perunat kypsiksi. Varo keittämästä liikaa.
  2. Kaada keitinvesi sen jälkeen pois, ja anna kattilan pohjalle jäävän vesitilkan haihtua höyrynä ilmaan. Muutama minuutti riittää.
  3. Sekoita lämmin maito ja voi ensin keskenään ja lisää vasta sitten seos perunoiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi muusiksi.

 

Vinkki: Tillivoin voi korvata myös ruskistetulla voilla, jonka valmistukseen tarvitset lämpömittaria. Kuumenna haluamasi määrä voita uunissa 148-asteiseksi ja anna jäähtyä hieman. Jos valmistat isomman määrän ruskistettua voita eli ”pähkinävoita”, se kannattaa siivilöidä ennen tarjoilua harsoliinan lävitse.