Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Pääsiäisboston

JÄLKIRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

65 min.
(0)
Kesto
Vaikeusaste
0 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 65 min.
  1. Nosta voi lämpiämään huoneenlämpöiseksi.Liuota hiiva haaleaan maitoon.
  2. Lisää mukaan kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola.
  3. Vatkaa alussa joukkoon vehnäjauhoja ja vaivaa loput jauhot taikinaan käsin. Lisää loppuvaiheessa pehmennyt voi.
  4. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa sitä hetki.
  5. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (45 x 25 cm).
  6. Levitä taikinan päälle ohuelti aprikoosihilloa ja kääri napakaksi rullaksi. Nipistä saumakohta kiinni.Leikkaa rulla terävällä veitsellä noin 5 sentin levyisiksi paloiksi (10 kpl).
  7. Nosta palat voideltuun kakkuvuokaan leikkuupinta ylöspäin.
  8. Anna bostonkakun kohota puolisen tuntia.
  9. Sekoita rahkaan muut ainekset. Voitele kohonnut leivonnainen keltuaisella. Paina esim. lasin pohjalla kunkin palan keskelle monttu ja täytä se rahkaseoksella.
  10. Ripottele pinnalle vielä mantelilastuja ja raesokeria.
  11. Paista pääsiäisbostonia 200 asteessa noin 40 minuuttia.
  12. Peitä leivonnainen paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummua liikaa.
  13. Viimeistele jäähtynyt bostonkakku halutessasi vielä tomusokerilla.