Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Omena-murupiirakka

JÄLKIRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

25 min.
(0)
Kesto
Vaikeusaste
0 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Valmistusohjeet

Esivalmisteluaika: 60 min.
Valmistusaika: 25 min.
  1. Mittaa monitoimikoneen kulhoon jauhot, sokeri, mausteet ja kylmä voi palasina. Aja ainekset raemaiseksi seokseksi.
  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää jauhoseokseen. Sekoita, kunnes taikinasta muodostuu yhtenäinen pallo. Anna sen rauhoittua hetken.
  3. Painele taikina noin 30 x 45 sentin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä suureen vuokaan tai vetäise pohja leivinpaperin avulla uunipellille kohoamaan peitettynä noin puoleksi tunniksi.
  4. Kuori omenat tarvittaessa ja leikkaa ne kuutioiksi ja kääntele sitruunamehussa.
  5. Tee muruseos. Mittaa kulhoon jauhot, kylmä voi sekä sokerit ja nypi murumaiseksi seokseksi.
  6. Levitä kohonneen piirakkapohjan päälle ensin ohut kerros hilloa, sitten omenakuutiot ja ripottele niiden pinnalle muruseos.
  7. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja pinta saanut kauniin värin.

Vinkki: Vaihda omenat muuhun syyssatoon, vaikka päärynöihin, luumuihin tai puolukkoihin.