Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Naked cake

JÄLKIRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

150 min.
(0)
Kesto
Vaikeusaste
0 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 150 min.

Pohja:

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja kääntele jauhot muna-sokerivaahtoon.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun kakkuun painettuun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.
  3. Jäähdytä kakku ja irrota se vasta sitten vuoasta. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Laita pohjapala takaisin vuokaan ja kostuta sitä hieman maidolla.

  
Täyte:

  1. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon jogurtti sekä sokerit.
  2. Soseuta banaani esimerkiksi sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon sitruunamehu. Kääntele banaanisose kerma-jogurttivaahtoon.

  
Kokoaminen ja koristelu:

  1. Levitä vuoassa olevan kakkupalan päälle puolet aprikoosihillosta ja kaada päälle puolet täytteestä. Nosta päälle seuraava kakkupala, kostuta sitä hieman maidolla, levitä päälle jäljellä oleva hillo ja lisää loput täytteestä. Nosta päälle viimeinen kakkupala ja kostuta se maidolla.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sokeri. Kuorruta vadille nostetun kakun pinta kuohkeasti seoksella ja koristele kakku banaanilastuilla. Rouhi päälle suklaata ja pähkinöitä.