Helppous yllättää
Meri-Tuulin grillattua munakoisoleipää ja fenkoli-appelsiinisalaattia

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

Munakoisoleivät

2 kpl kpl munakoisoa munakoiso
1 kpl kpl sipulia sipuli
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 dl dl lehtipersiljaa lehtipersilja
1 dl dl majoneesia majoneesi
1 sitruunaa sitruuna
(mehu puristettuna)
1 dl dl saksanpähkinöitä saksanpähkinä
1 lorausta loraus oliiviöljyä oliiviöljy
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
1 rkl rkl hunajaa hunaja
4 kpl kpl naanleipää naanleipä

Fenkoli-appelsiinisalaatti

1 kpl kpl fenkolia fenkoli
3 kpl kpl appelsiinia appelsiini
100 g g fetajuustoa fetajuusto
1 lorausta loraus oliiviöljyä oliiviöljy
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
1 kourallista kourallinen basilikaa basilika
(koristeluun)

Meri-Tuulin grillattua munakoisoleipää ja fenkoli-appelsiinisalaattia

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(0)

Valmistus

Munakoisoleivät

  1. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa 1 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleiden molemmille puolille suolaa ja anna itkettyä noin 20 minuuttia. Suolaa saa laittaa reippaasti, koska se pyyhitään myöhemmin pois. Munakoiso sisältää paljon nestettä ja sen vuoksi munakoiso on hyvä itkettää ennen käyttöä.
  2. Munakoisojen itkettyessä voit aloittaa grillaamisen. Kääri valkosipuli kuorineen folioon ja laita se grilliin noin 20 minuutiksi tai kunnes valkosipuli tuntuu puristettaessa pehmeältä.
  3. Kun munakoiso on itkettynyt, pyyhi viipaleiden pinnalta ylimääräinen suola ja neste talouspaperilla. Voitele munakoisoviipaleet oliiviöljyllä ja laita kuumaan grilliin paahtumaan. Kuori ja puolita sipuli, ja laita sekin grilliin paahtumaan. Grillaa munakoisoviipaleisiin ja sipulin puolikkaisiin kaunis paahteinen pinta. Kun ne ovat valmiita, voit nostaa ne leikkuulaudalle jäähtymään.
  4. Kuutioi grillattu munakoiso ja grillatut sipulinpuolikkaat. Yhdistä ne samaan kulhoon ja purista joukkoon kolme grillissä paahdettua valkosipulin kynttä. Hienonna pähkinöitä veitsellä rouheaksi muruksi ja lisää munakoiso-sipulihakkeluksen sekaan. Lisää joukkoon myös majoneesi ja hienonnettu persilja. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää halutessasi joukkoon hunajaa oman maun mukaan.
  5. Paahda naanleivät molemmin puolin grillissä. Levitä munakoisotäyte leiville ja tarjoa heti salaatin kera.

Fenkoli-appelsiinisalaatti

  1. Poista fenkolista kanta ja leikkaa vihreät tupsut talteen. Leikkaa fenkoli ensin kahtia ja sitten ohuiksi suikaleiksi. Laita fenkolisuikaleet rapeutumaan kylmään vesiastiaan. Leikkaa appelsiinien kuoret pois ja viipaloi haluamasi kokoisia paloja.
  2. Kokoa salaatti. Valuta fenkolit ja aseta ne tarjoiluvadille. Lisää seuraavaksi joukkoon viipaloidut appelsiinit, murusta päälle fetaa ja koristele basilikanlehdillä ja fenkolin tupsuilla. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja mausta kevyesti mustapippurilla.