Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Maukas palsternakkarisotto

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

40 min.
(2)
Kesto
Vaikeusaste
2 Tykkää
Maukas palsternakkarisotto
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 40 min.

1. Paloittele paahdettava palsternakka ja siirrä palat uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle öljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes palsternakat ovat kypsiä.

2. Kuori ja raasta palsternakka karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipulit. 

3. Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

4. Kuullota palsternakkaraastetta ja sipulisilppua toisen kattilan pohjalla voissa muutama minuutti. Lisää riisi ja jatka kuullottamista vielä hetki.

5. Aloita liemen lisääminen risottoon. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan ja hämmennä risottoa samalla. Anna risoton kiehua miedosti koko liemen lisäämisen ajan. Kun liemi on imeytynyt riisiin, lisää jälleen kuumaa lientä. Jatka näin noin 20–25 minuuttia, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää. Sekoita risottoon sitruunamehu, parmesaani ja mascarpone ja rouhi mustapippuria. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

6. Tarjoa risotto paahdettujen palsternakkojen kera.