Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Marokkolaiset suolasitruunat

ALKURUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

15 min.
(0)
Kesto
Vaikeusaste
0 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 15 min.
Lisätietoja:

1 kk (tekeytyminen)

1. Pese sitruunat hyvin juuresharjalla. Lohko neljä sitruunaa neljään osaan ja purista kahdesta mehu.
2. Laodo lohkot tiiviisti puhtaaseen purkkiin (vetoisuus noin ¾ l) ja ripottele suolaa sitruunoiden väleihin.
3. Lisää purkkiin sitruunan mehu ja keitettyä, jäähdytettyä vettä niin paljon, että sitruunat peittyvät.
4. Sulje purkki ja anna tekeytyä pimeässä huoneenlämmössä noin kuukauden. Ravistele purkkia välillä.
5. Pilko suolaisenkirpeitä sitruunoita eksoottisiin pataruokiin tai salaatteihin. Säilytä avattu purkki jääkaapissa.

VINKKI: Käytä marokkolaisia suolasitruunoita pilkottuna ruoanlaitossa oliivien tapaan. Jos hedelmät tuntuvat liian suolaisilta, huuhtele ne vedellä ennen käyttöä.