Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Marjakukkoset

JÄLKIRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

45 min.
(1)
Kesto
Vaikeusaste
1 Tykkää
Marjakukkoset
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Esivalmisteluaika: 25 min.
Valmistusaika: 45 min.

1. Sekoita sulatettu voi ja sokeri keskenään. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää rasva-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi.
2. Voitele 6 uuninkestävää annosvuokaa (2 dl) tai yksi iso uunivuoka (1 ½ l).
3. Painele ¾ taikinasta annosvuokien pohjalle ja reunoille.
4. SEKOITA täytteen ainekset kulhossa. Jaa marjat vuokiin. Jaa myös kulhon pohjalle painuneet kuivat aineet tasan vuokiin. Tee lopusta taikinasta kukoille ohuet kannet. Pistele pinta haarukalla ja paista pikkukukkoja 200 asteessa noin 45 minuuttia, isoa noin tunti.
5. TARJOA lämpimien marjakukkojen kanssa vaahdotettua vaniljakastiketta.

VINKKI: Perinteisesti kukko tehdään mustikoista, mutta myös herukat ja puolukat sopivat tähän ruistaikinaiseen jälkiruokaan. Jos marjat ovat hapokkaita, käytä enemmän sokeria.