Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Mansikka-sitruunajogurttijäätelö (ilman jäätelökonetta!)

JÄLKIRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

250 min.
(1)
Kesto
Vaikeusaste
1 Tykkää
Mansikka-sitruunajogurttijäätelö (ilman jäätelökonetta!)
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 250 min.
  1. Ota 5 mansikkaa sivuun ja laita loput sokerin kanssa kasariin. Lämmitä, kunnes sokeri sulaa ja kiehahtaa niin, että kasarissa on mansikoiden värjäämää siirappia. Kaada mansikat ja siirappi jogurtin kanssa tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi.
  2. Kaada jogurttiseos laakeaan, litran vetoiseen kannelliseen muovirasiaan. Laita seos pakastimeen 30 minuutiksi, ota se sitten ulos ja sekoita haarukalla raapien pohjaa ja reunoja myöten niin, että jäätelöhile sekoittuu sulan jäätelöaineksen kanssa. Laita munakello soimaan ja toista tämä aina puolen tunnin välein noin 6 kertaa, kunnes seos alkaa kuohkeutumaan ja muistuttamaan jäätelöä.
  3. Hienonna loput mansikat ja sekoita ne jäätelön sekaan jäähdytyksen loppuvaiheessa.
  4. Jos jäätelö on täysin jäätynyttä, anna sen lämmetä huoneenlämmössä 10 minuuttia ennen tarjoilua.