Helppous yllättää
Mandariini-uunibroileri

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1,5 kg kg broileria broileri
(kokonainen broileri)

Valeluun

1 mandariinia mandariini
50 g g voita voi
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1,5 rkl rkl rosmariinia rosmariini
(silputtuna)
1 rkl rkl hunajaa hunaja
0,5 tl tl suolaa suola

Lisäksi

250 g g kirsikkatomaatteja kirsikkatomaatti
1 punasipulia punasipuli
1 dl dl oliiveja oliivi
(Kalamata)

Mandariini-uunibroileri

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(9)

Valmistus

  1. Ota broileri huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Taputtele se pintakuivaksi talouspaperilla. Taita siipien kärjet valmiiksi sidotun broilerin reisien taakse, niin ne eivät kärvenny.
  2. Raasta pestyn mandariinin kuori hienolla terällä ja purista mehu talteen. Sekoita mehuun muut valeluliemen ainekset.
  3. Siirrä lintu uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipannulle. Sivele broileri valeluliemellä ja nosta 225-asteiseen uuniin 10 minuutiksi. Laske lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista noin tunti. Valele välillä.
  4. Lisää vuokaan tomaattitertut, kuorittu ja lohkottu sipuli sekä oliivit, kun paistamista on jäljellä noin puoli tuntia.
  5. Broileri on kypsä, kun lihan sisälämpötila on 72 astetta. Voit myös kokeilla kypsyyttä cocktailtikulla. Työnnä tikku broilerin reisitaipeeseen. Lintu on kypsä, kun ulos valuva neste on kirkasta.
  6. Tarjoa lisänä parsarisottoa.