« Takaisin
Makeat riisipallot
JÄLKIRUOAT
Tykkäykset
Lisää suosikkeihin
Resepti lisättiin suosikkeihin.
Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.
Cookies have to be enabled to store favorites.
Kesto
Vaikeusaste
1
Tykkää
Tulosta
Ehdota
Jaa resepti
Resepti lisättiin suosikkeihin.
Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.
Cookies have to be enabled to store favorites.
Valmistusohjeet
Esivalmisteluaika: 15 min.
Valmistusaika:
40 min.
Riisipallot:
- Keitä puuroriisi suolalla maustetussa vedessä, kannen alla, miedolla lämmöllä kypsäksi (n 40 min). Anna jäähtyä hetki.
- Sekoita pienessä kulhossa sitruunan mehu ja sokerit ja kaada liemi lämpimän riisin joukkoon.
- Leikkaa ananakset pieniksi paloiksi.
- Muotoile kostutetuin sormin riisistä pallon muotoisia suupaloja ja piilota jokaiseen palloon yksi ananaspala. Litistä palloja kevyesti kädellä.
- Sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Pursota suklaalla palloihin kasvot. Leikkaa porkkanoista pienet nenät lumiukoille.
- Kuumenna kinuski- tai suklaakastike ja dippaa riisipalloja kastikkeeseen syömäpuikkoja apuna käyttäen.
Kinuskikastike:
- Mittaa kaikki kinuskin aineet pieneen kattilaan ja keitä hiljalleen poreillen noin 10-15 min koko ajan sekoittaen.