Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Makeat riisipallot

JÄLKIRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

40 min.
(0)
Kesto
Vaikeusaste
0 Tykkää
Makeat riisipallot
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Esivalmisteluaika: 15 min.
Valmistusaika: 40 min.

Riisipallot:

  1. Keitä puuroriisi suolalla maustetussa vedessä, kannen alla, miedolla lämmöllä kypsäksi (n 40 min). Anna jäähtyä hetki.
  2. Sekoita pienessä kulhossa sitruunan mehu ja sokerit ja kaada liemi lämpimän riisin joukkoon.
  3. Leikkaa ananakset pieniksi paloiksi.
  4. Muotoile kostutetuin sormin riisistä pallon muotoisia suupaloja ja piilota jokaiseen palloon yksi ananaspala. Litistä palloja kevyesti kädellä.
  5. Sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Pursota suklaalla palloihin kasvot. Leikkaa porkkanoista pienet nenät lumiukoille.
  6. Kuumenna kinuski- tai suklaakastike ja dippaa riisipalloja kastikkeeseen syömäpuikkoja apuna käyttäen.

Kinuskikastike:

  1. Mittaa kaikki kinuskin aineet pieneen kattilaan ja keitä hiljalleen poreillen noin 10-15 min koko ajan sekoittaen.