Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Luumut liemessä

JÄLKIRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

25 min.
(0)
Kesto
Vaikeusaste
0 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 25 min.

Valmistusaika n.2 vrk

Kun luumut ovat makeimmillaan, niitä kannattaa säilöä loppusyksyn herkutteluhetkiin.

  1. Huuhtele kypsät ja kolhiintumattomat luumut huolellisesti. Halkaise ne ja lado tiiviisti puhtaaseen lasipurkkiin.
  2. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja kuorimaveitsellä viilletyt sitruunankuoret. Keitä noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä vähän. Lisää liemeen vaniljasokeri.
  3. Kaada liemi purkkiin. Varmista, että luumut ovat upoksissa. Sulje purkit ja kääntele, jotta liemi leviää tasaisesti. Nosta purkit jäähtyneinä jääkaappiin maustumaan pariksi päiväksi. Luumut säilyvät 1–2 kuukautta.
  4. Tarjoa herkkuluumuja jälkiruokana vaniljajäätelön tai -vaahdon kera