Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Luumupiiras

JÄLKIRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

180 min.
(2)
Kesto
Vaikeusaste
2 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 180 min.
  1. Tee ensin pähkinätäyte. Laita 100 g cashewpähkinöitä tehosekoittimeen ja anna hienontua jauheeksi.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa sileäksi massaksi.
  3. Lisää hienonnetut cashewpähkinät taikinaan koko ajan sekoittaen. Lisää kananmunat yksitellen.
  4. Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot ja laita pähkinätäyte jääkaappiin noin 2 tunniksi jähmettymään.
  5. Ota valmistaikina sulamaan pöydälle.
  6. Pese luumut ja poista kivet. Leikkaa luumut lohkoiksi. Sekoita luumujen sekaan muut luumutäytteen ainekset.
  7. Kauli piirakkapohja ohueksi levyksi. Voitele piirakkavuoka voilla tai margariinilla.
  8. Levitä pohja piirakkavuokaan ja siisti reunat. Kaada pähkinätäyte päälle ja levitä tasaiseksi.
  9. Paista 200 asteessa uunissa noin 25 min. Ota piirakka uunista ja levitä päälle luumut.
  10. Alenna uunin lämpötila 180 asteeseen. Laita takaisin uuniin ja paista vielä noin 30-40 min.
  11. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.