Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Luciapullat

JÄLKIRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

120 min.
(2)
Kesto
Vaikeusaste
2 Tykkää
Luciapullat
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 120 min.
  1. Sulata voi kattilassa, lisää sahrami ja kiehauta. Lisää maito sekä vispikerma ja lämmitä kädenlämpöiseksi (37 °C)
  2. Yhdistä kädenlämpöinen seos hiivan kanssa yhteen kulhoon. Lisää joukkoon suola sekä kidesokeri ja hämmennä, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.
  3. Vaivaa jauhot vähitellen joukkoon, kunnes taikina on sileää ja irtoaa helposti kulhosta.
  4. Anna taikinan kohota liinan alla 40 minuuttia.
  5. Siirrä taikina jauhotetulle tasolle ja jaa se 12 osaan.
  6. Rullaa ja muotoile luciapullat, aseta ne leivinpaperille, ja anna niiden turvota liinan alla n. 50 minuutin ajan.
  7. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  8. Voitele vatkatulla kananmunalla ja koristele rusinoilla sekä halutessasi raesokerilla. Paista uunissa 8–10 minuuttia.