Helppous yllättää
Laskiaiswrapit mansikkasalsalla

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Taikina:

2,5 dl dl täysmaitoa täysmaito
1 pss pss kuivahiivaa kuivahiiva
1,25 dl dl sokeria sokeri
1 tl tl kardemummaa kardemumma
1 kananmunaa kananmuna
100 g g voita voi
1 ripausta ripaus suolaa suola
8,5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho

Mansikkasalsa

0,5 pss pss mansikoita mansikka
2 rkl rkl tomusokeria tomusokeri
1 tl tl timjamia timjami
(tuoretta)

Täytteeksi

2 dl dl vispikermaa vispikerma
1 ripausta ripaus sokeria sokeri
(oman maun mukaan)
1 dl dl mantelilastuja mantelilastu
(halutessasi)

Laskiaiswrapit mansikkasalsalla

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(3)

Valmistus

Herkullinen laskiaiswrap on hauska ja erilainen tapa nauttia perinteinen laskiaispulla. Kääräise täytteet pullataikinan sisään ja nauti!

Taikina

  1. Nosta voi etukäteen työtasolle ja anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi.
  2. Lämmitä maito 42-asteiseksi ja kaada se kulhoon kuivahiivan kanssa. Lisää joukkoon sokeri, suola, kardemumma, kananmuna sekä huoneenlämpöinen voi ja vatkaa seos tasaiseksi.
  3. Mittaa joukkoon puolet vehnäjauhoista ja vaivaa tasaiseksi. Lisää sitten loput jauhoista pienissä erissä vaivaten, kunnes taikina on pehmeää, mutta irtoaa kulhon reunoista.
  4. Vaivaa taikinaa vielä noin 10 minuuttia ja peitä sitten kulho liinalla. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa tunnin verran. Valmistele tällä välin mansikkasalsa ja muut täytteet.

Mansikkasalsa ja muut täytteet

  1. Taikinan kohotessa valmistele ensin mansikkasalsa. Nosta jäiset mansikat siivilään ja huuhtele niitä kuuman veden alla noin 20 sekuntia.
  2. Kaada huuhdellut mansikat pieneen kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella tomusokerin kanssa paksuksi soseeksi. Mikäli salsa tuntuu liian tahmealta, lisää tarvittaessa joukkoon lusikallinen vettä. Sekoita lopuksi salsan joukkoon timjamin lehdet ja säilytä mansikkasalsa jääkaapissa tarjoiluun saakka.
  3. Salsan valmistamisen jälkeen paahda mantelilastuja kuumalla kuivalla pannulla kokoajan pannua ravistellen. Kun lastut ovat paahtuneet ruskeaksi, kumoa ne lautaselle jäähtymään ja odottamaan tarjoilua.
  4. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon haluamasi määrä sokeria. Nosta valmis kermavaahto jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Laskiaiswrapit

  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kun taikina on kohonnut, levitä työpöydälle jauhoja ja jaa taikina 12 osaan. Pyöritä taikinan palat pieniksi palloiksi ja kaulitse pallot noin 2 mm paksuisiksi pyöreiksi pohjiksi.
  2. Kasaa pohjat päällekkäin ripottelemalla kerrosten väliin reilusti vehnäjauhoja, sillä jauhot estävät kerrosten tarttumisen toisiinsa. Peitä pohjapalat keittiöliinalla, näin ne pysyvät pehmeinä, eivätkä kuivahda ennen paistamista.
  3. Uunin kuumennuttua asettele pellille sen koosta riippuen 3-4 wrappipohjaa kerrallaan ja paista niitä uunin keskiosassa 3-5 minuuttia. Älä kuitenkaan anna wrappien pinnan ruskistua. Nosta valmiit wrapit tuorekelmun sisään odottamaan tarjoilua. Tuorekelmu pitää wrapit notkeina ennen täytteiden lisäämistä.
  4. Täytä uunituoreet wrapit mansikkasalsalla, kermavaahdolla ja paahdetuilla mantelilastuilla. Kääri wrapit rullalle tai taskuksi ja tarjoile heti.