Helppous yllättää
Lammaspata Lähi-idän mausteilla

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

600 g g karitsaa karitsa
(karitsan luutonta paistia)
1 sipulia sipuli
4 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
3 rkl rkl rypsiöljyä rypsiöljy
2 tl tl juustokuminaa juustokumina
1 tl tl inkivääriä inkivääri
(jauhettua)
0,5 tl tl kurkumaa kurkuma
0,5 tl tl kardemummaa kardemumma
1 tl tl suolaa suola
1 prk prk granaattiomenamehua granaattiomenamehu
(Solevita granaattiomenamehua (5 dl))
100 g g aprikooseja aprikoosi
(kuivattuja)
100 g g taateleita taateli
(kivettömiä)

Päälle

1 kourallista kourallinen manteleita manteli
2 - 3 rkl rkl pinjansiemeniä pinjansiemen
2 - 3 rkl rkl granaattiomenaa granaattiomena

Lammaspata Lähi-idän mausteilla

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:15 h
(4)

Valmistus

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta.
  2. Poista lihasta kalvot ja näkyvä rasva. Paloittele liha suupalan kokoisiksi kuutioiksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  4. Ruskista lihakuutioiden pinnat öljyssä paistinpannulla. Siirrä pataan. Kuullota sipulit pannulla. Siirrä pataan. Lisää pataan myös mausteet, suola ja granaattiomenamehu.
  5. Hauduta pataa liedellä noin 40 minuuttia. Lisää aprikoosit ja taatelit ja jatka hauduttamista vielä noin 20 minuuttia.
  6. Ripottele padan päälle rouhittuja manteleita, pinjansiemeniä ja granaattiomenansiemeniä. Tarjoa esimerkiksi keitetyn couscousin kanssa.