Helppous yllättää
Kurpitsa-juustopiiras

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Kurpitsasose

500 g g kurpitsaa kurpitsa
(esim. myskikurpitsaa)
0,5 dl dl vettä vesi

Pohja

125 g g voita voi
3 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1 rkl rkl sokeria sokeri
1 ripausta ripaus suolaa suola
2 rkl rkl kurpitsaa kurpitsa
(sosetta)

Täyte

2,5 dl dl kurpitsaa kurpitsa
(sosetta)
200 g g tuorejuustoa tuorejuusto
1 dl dl ruokosokeria ruokosokeri
2 kananmunaa kananmuna
0,5 sitruunan kuorta sitruunan kuori
(tai limen kuori, raastettuna)
1 rkl rkl inkivääriä inkivääri
(tuoretta, raastettuna)
1 tl tl kanelia kaneli
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
0,5 tl tl kardemummaa kardemumma
0,25 tl tl suolaa suola

Lisäksi

2 dl dl vaniljakastiketta vaniljakastike
1 dl dl kurpitsaa kurpitsa
(sosetta)
0,5 sitruunan kuorta sitruunan kuori
(koristeluun)

Kurpitsa-juustopiiras

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

55 min
(1)

Valmistus

Kurpitsasose

  1. Leikkaa halkaistu iso kurpitsa ensin lohkoihin ja kuori vasta sitten.
  2. Poista siemenet, paloittele malto ja keitä pehmeäksi vesitilkassa ja soseuta.

Piiras

  1. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon jauhot, sokeri ja suola. Lisää kurpitsasose ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Painele taikina tuorekelmujen väliin pyöreäksi levyksi ja nosta jääkaappiin rauhoittumaan.
  3. Mittaa kulhoon täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi.
  4. Painele taikina voidellun piirasvuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  5. Kypsennä pohjaa ensin 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  6. Kaada täyte puolikypsälle pohjalle ja jatka kypsentämistä 180 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt eli noin 35 minuuttia.
  7. Vaahdota vaniljakastike ja mausta se kurpitsasoseella.
  8. Tarjoa piiras haaleana kastikkeen kera ja koristele pinta halutessasi raastetulla sitruksella.