Helppous yllättää
Kukkakaalipasta

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Kukkakaalikastike

1 kukkakaalia kukkakaali
7 dl dl vettä vesi
1 kuutiota kuutio kasvislientä kasvisliemi
4 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
0,5 dl dl Oattis-kauraruokaa Oattis-kauraruoka
(tai 50 g Lovilio Gorgonzolaa)

Kukkakaalipasta

400 g g pastaa pasta
(tagliatellea)
1 annosta annos kukkakaalikastiketta kukkakaalikastike
4 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 sipulia sipuli
0,5 kukkakaalia kukkakaali
3 lehteä lehti lehtikaalia lehtikaali
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
0,5 tl tl chilijauhetta chilijauhe
1 lorausta loraus rypsiöljyä rypsiöljy
(paistamiseen)

Kukkakaali-makaronilaatikko

400 g g makaronia makaroni
1 annosta annos kukkakaalikastiketta kukkakaalikastike
2 dl dl soijarouhetta soijarouhe
0,5 tlk tlk aurinkokuivattua tomaattia aurinkokuivattu tomaatti
2,5 dl dl Oattis-kauraruokaa Oattis-kauraruoka
1 l l Oattis-kaurajuomaa Oattis-kaurajuoma
0,5 tl tl valkopippuria valkopippuri
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
0,5 tl tl suolaa suola
1 sipulia sipuli
3 lehteä lehti lehtikaalia lehtikaali
1 lorausta loraus rypsiöljyä rypsiöljy

Kukkakaalipasta

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

20 min
(24)

Valmistus

Kukkakaalikastike

Voit käyttää kukkakaalikastiketta kukkakaalipastassa tai kukkakaali-makaronilaatikossa.

  1. Erottele kukkakaalista nuput ja lisää ne kattilaan veden ja kasvisliemikuution kanssa.
  2. Keitä kukkakaaleja keskilämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä ja kypsiä. Tähän menee noin 10-15 minuuttia. Älä kaada vettä pois.
  3. Kuori ja hienonna sillä välin valkosipulinkynnet. Paista valkosipulia paistinpannulla keskilämmöllä, niin että se hieman ruskistuu. Lisää ruskistettu valkosipuli kattilaan kukkakaalin joukkoon.
  4. Soseuta kukkakaali keitinveden ja valkosipulien kanssa sileäksi kastikkeeksi. Lisää suola ja mustapippuri.
  5. Kaada lopuksi joukkoon vielä kauraruoka. Halutessasi voit korvata kauraruoan homejuustolla.

Kukkakaalipasta

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipulit. Kuullota niitä miedolla lämmöllä paistinpannussa muutama minuutti, kunnes ne pehmentyvät ja saavat hieman väriä.
  2. Erottele kukkakaalista nuput. Revi lehtikaalin lehdistä lehtiruoti irti ja hienonna lehdet hakkelukseksi.
  3. Lisää pannulle öljyä. Lisää kukkakaalit ja lehtikaalin lehdet ja jatka paistamista, kunnes ne kypsyvät ja pehmenevät. Mausta mustapippurilla sekä ripauksella suolaa ja chilijauhetta.
  4. Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Kaada kukkakaalikastike ja kypsennetty pasta paistinpannulle sipulien ja lehtikaalien joukkoon. Sekoita lastalla kaikki ainekset keskenään ja aseta tarjolle.

Kukkakaali-makaronilaatikko

  1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppua miedolla lämmöllä paistinpannussa muutama minuutti, kunnes se pehmenee ja saa hieman väriä.
  3. Revi lehtikaalin lehdistä lehtiruoti irti ja hienonna lehdet hakkelukseksi. Lisää pannulle öljyä. Lisää lehtikaalinlehdet ja jatka paistamista, kunnes ne kypsyvät ja pehmenevät.
  4. Pilko aurinkokuivattuja tomaatteja hieman pienemmiksi.
  5. Kaada uunivuokaan makaronit, soijarouhe, kukkakaalikastike, aurinkokuivatut tomaatit, kauraruoka, kaurajuoma, paistettu sipuli ja lehtikaali sekä mausteet. Sekoita.
  6. Kypsennä makaronilaatikkoa uunissa 40 minuuttia. Nosta jäähtymään.