Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Kukkakaalipasta

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

20 min.
(7)
Kesto
Vaikeusaste
7 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 20 min.

Kukkakaalikastike

1. EROTTELE kukkakaalista nuput ja lisää ne kattilaan veden ja kasvisliemikuution kanssa.

2. KEITÄ kukkakaaleja keskilämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä ja kypsiä. Tähän menee noin 10–15 minuuttia. Älä kaada vettä pois.

3. KUORI ja hienonna sillä välin valkosipulinkynnet. Paista valkosipulia paistinpannulla keskilämmöllä, niin että se hieman ruskistuu. Lisää ruskistettu valkosipuli kattilaan kukkakaalin joukkoon.

4. SOSEUTA kukkakaali keitinveden ja valkosipulien kanssa sileäksi kastikkeeksi. Lisää suola ja mustapippuri. 5. KAADA lopuksi joukkoon vielä kaurakerma. Halutessasi voit korvata kaurakerman homejuustolla.

 

Voit käyttää kukkakaalikastiketta kukkakaalipastassa tai kukkakaali-makaronilaatikossa.

Kukkakaalipasta

1. KUORI ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipulit. Kuullota niitä miedolla lämmöllä paistinpannussa muutama minuutti, kunnes ne pehmentyvät ja saavat hieman väriä.

2. EROTTELE kukkakaalista nuput. Revi lehtikaalin lehdistä lehtiruoti irti ja hienonna lehdet hakkelukseksi.

3. LISÄÄ pannulle öljyä. Lisää kukkakaalit ja lehtikaalin lehdet ja jatka paistamista, kunnes ne kypsyvät ja pehmenevät. Mausta mustapippurilla sekä ripauksella suolaa ja chilijauhetta.

4. KYPSENNÄ pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

5. KAADA kukkakaalikastike ja kypsennetty pasta paistinpannulle sipulien ja lehtikaalien joukkoon. Sekoita lastalla kaikki ainekset keskenään ja aseta tarjolle.

Kukkakaali-makaronilaatikko

1. LÄMMITÄ uuni 200-asteiseksi.

2. KUORI ja hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppua miedolla lämmöllä paistinpannussa muutama minuutti, kunnes se pehmenee ja saa hieman väriä.

3. REVI lehtikaalin lehdistä lehtiruoti irti ja hienonna lehdet hakkelukseksi. Lisää pannulle öljyä. Lisää lehtikaalinlehdet ja jatka paistamista, kunnes ne kypsyvät ja pehmenevät.

4. PILKO aurinkokuivattuja tomaatteja hieman pienemmiksi.

5. KAADA uunivuokaan makaronit, soijarouhe, kukkakaalikastike, aurinkokuivatut tomaatit, kaurakerma, kaurajuoma, paistettu sipuli ja lehtikaali sekä mausteet. Sekoita.

6. KYPSENNÄ makaronilaatikkoa uunissa 40 minuuttia. Nosta jäähtymään.

400 g täysjyvämakaronia
1 annos kukkakaalikastiketta
2 dl tummaa soijarouhetta
½ tlk Baresa aurinkokuivattuja tomaatteja
2,5 dl Oattis kauraruokaa
1 l Oattis kaurajuomaa
½ tl valkopippuria
mustapippuria
½ tl suolaa

1 sipuli
3–4 lehtikaalin lehteä
rypsiöljyä paistamiseen