Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Kesän raikkain piiras

ALKURUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

90 min.
(1)
Kesto
Vaikeusaste
1 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 90 min.
  1. Mittaa kulhoon jauhot, juustoraaste, suola ja paloiteltu kylmä voi. Nypi ainekset raemaiseksi seokseksi.
  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää taikinaan. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota noin 15 minuuttia.
  3. Kuori porkkanat. Leikkaa ne pituussuuntaan pitkiksi suikaleiksi. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa paloiksi. Sekoita kasviksiin kulhossa öljyä ja mausteita.
  4. Levitä kasvikset pellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Painele taikina leivinpaperin päälle noin 30 x 35 sentin kokoiseksi levyksi. Vetäise pohja leivinpaperin avulla uunipellille kohoamaan peitettynä noin puoleksi tunniksi.
  6. Paista haarukalla rei’itettyä pohjaa 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja pinta saanut kauniin värin. Anna jäähtyä liinalla peitettynä.
  7. Liuota etikkaan hunaja ja mausteet. Vatkaa mukaan öljy ja vesi.
  8. Paina pohjaan haarukalla vielä muutamia reikiä ja kostuta pohja pullasudilla sivellen. Peitä ja jätä odottamaan koristelua.
  9. Sekoita hummus ja tuorejuusto keskenään. Levitä seos pohjalle.
  10. Ripottele sen päälle pussillinen salaattisekoitusta. Koristele pinta uunikasviksilla, valutetuilla hillosipuleilla ja paloitelluilla paprikoilla.
  11. Suikaloi meetvurstia/tonnikalaa ja ripottele kasvisten päälle.
  12. Tarjoa lisänä eri kulhosta valkosipulimajoneesia.

Vinkki: Vaihtele piirakan päällyksiä; tee eri uunikasviksia, kokeile erilaisia etikkasäilykkeitä, äyriäisiä, savu- ja graavikaloja.