Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Keitettyä kuhaa ja katkarapu-kananmunakastiketta

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

50 min.
(0)
Kesto
Vaikeusaste
0 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 50 min.
  1. Poista kuhafileistä mahdolliset ruodot ja mausta fileet suolalla ja pippurilla. Anna levähtää.
  2. Pese, kuori ja pilko kasvikset. Kuullota kasviksia hetki öljyssä. Lisää joukkoon vesi, yrtit ja mausteet ja keitä lientä miedolla lämmöllä 10–15 min. Anna maustua hetki ja tarkista maku.
  3. Lämmitä uuni 100-asteiseksi ja asettele maustetut kalat liemeen. Kypsennä uunissa 10–15 min.
  4. Ota kalat pois uunista ja ota kala-kasvisliemi talteen ja valmista siitä alla olevan ohjeen mukaan kastike.
  5. Lopuksi nostele vihannekset syvälle lautaselle, aseta niiden päälle kalat ja kaada kalan päälle kastike.

 

Kastikkeen valmistus

  1. Sulata katkaravut ja jätä ne odottamaan.
  2. Kuullota pilkottu sipuli voissa. Lisää vehnäjauhot ja kypsennä niitä ruskistamatta 3–4 minuuttia.
  3. Lisää noin 1–1 ½ dl yllämainittua kala-kasvislientä sekä kerma ja kiehauta. Kastike saa olla rakenteeltaan melko paksua. Kun kastike on muutoin hyvänmakuista, lisää joukkoon voi voimakkaasti samalla vatkaten.
  4. Lisää lopuksi hienonnettu kananmuna, tilli, katkaravut ja ruohosipuli. Tarkista maku. 

 

Vinkki: Jos kastike on liian paksua, sitä voi ohentaa vedellä tai kasvisliemellä. Annokseen saat mehevää lisämakua, jos raastat päälle vielä tuoretta piparjuurta.