Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Kasviksilla täytetty leipä

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

150 min.
(3)
Kesto
Vaikeusaste
3 Tykkää
Kasviksilla täytetty leipä
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 150 min.

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

2. Viipaloi kesäkurpitsa. Siirrä viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle öljyä aurinkokuivatuista tomaateista ja ripota hiukan suolaa. Paahda uunissa 10—15 minuuttia, kunnes viipaleet ovat saaneet hieman väriä pintaansa. Anna jäähtyä.

3. Leikkaa leivästä ohut pala kanneksi ja kaiverra loppu leipä ontoksi.

4. Voitele leivän pohja ja kansi pestolla. Lado pohjalle jäähtyneitä kesäkurpitsoja, viipaloituja tomaatteja ja mozzarellaa, basilikanlehtiä ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Paina aineksia reilusti leivän sisään, jotta kaikki kerrokset mahtuvat. Nosta kansi leivän päälle.

5. Kääri täytetty leipä tiiviisti kelmuun, siirrä jääkappiin ja nosta päälle esimerkiksi painava leikkuulauta. Leivän tulee painua kunnolla. Anna tekeytyä pari tuntia.

6. Leikkaa leipä viipaleiksi ja tarjoa täytetty leipä eväänä tai välipalana.

 

Vinkki.  Voit tehdä leivän sisuksesta esimerkiksi krutonkeja. Jos leikkaat sisuksen mahdollisimman isona levynä leivän sisältä, siitä saa myös tavallisen voileivän.