Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Karitsanpaisti Provencale ja minttuinen kermakastike

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

120 min.
(0)
Kesto
Vaikeusaste
0 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 120 min.
  1. Ota karitsanpaisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä.
  2. Irrota paistista verkko. Työnnä paistomittari lihaan niin, että sen kärki on paistin paksuimmassa kohdassa. Nosta paisti uunivuokaan ja kaada päälle puolet omenamehusta tai sherrystä.
  3. Kypsennä paistia ensin 225 asteessa noin 10 minuuttia. Laske lämpö 150 asteeseen ja kypsennä, kunnes sisälämpötila on noin 65 astetta.
  4. Kaada loput nesteestä paistin päälle kypsennyksen puolivälissä. Varaa paistamiseen aikaa noin 1,5 tuntia. Jos haluat lihan täysin kypsäksi, on sisälämpötilan oltava 70 astetta.
  5. Nosta kypsä paisti pois uunista ja kääri se folioon. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.
  6. Säästä karitsanpaistin paistoliemi ja hyödynnä se minttuisen kermakastikkeen valmistukseen.
  7. Levitä paistin pinnalle minttuhyytelöä. Rouhi mantelit pieneksi silpuksi ja ripottele päälle paistin pintaan. Viimeistele komeus tuoreilla mintunoksilla.
  8. Minttuinen kermakastike. Siivilöi paistiliemi kattilaan ja nosta se jäähtymään kylmään vesihauteeseen tiskialtaaseen.
  9. Poista pinnalle hyytynyt rasvalevy. Kun paistiliemi on jäähtynyt, lisää joukkoon kerma ja keitä seosta noin 10 minuuttia.
  10. Ripottele joukkoon kastikesuurus ja keitä vielä minuutin verran.
  11. Mausta kastike minttuhyytelöllä ja tarkista maut. Lisää tarvittaessa mausteita ja koristele kastike tuoreella mintulla.
  12. Tarjoa karitsanpaistin kera.    

Vinkki: Jos et pidä mintusta, voit korvata hyytelön Maribel kirsikkahillolla. Mantelirouheen asemesta voit käyttää rouhittuja pistaasipähkinöitä.