Helppous yllättää
Karitsanpaisti Provencale ja minttuinen kermakastike

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1,3 kg kg karitsaa karitsa
(Deluxe Karitsanpaisti provencale (kausituote, ei vakiovalikoimassa))
2 dl dl omenamehua omenamehu

Kastike

2 dl dl lihalientä lihaliemi
(karitsanpaistin paistolientä)
1 dl dl kuohukermaa kuohukerma
1 rkl rkl maissitärkkelystä maissitärkkelys
1 rkl rkl hyytelöä hyytelö
(Maribel minttuhyytelöä)
1 nippua nippu minttua minttu

Viimeistelyyn

1 - 1,5 prk prk hyytelöä hyytelö
(Maribel minttuhyytelöä)
1 dl dl manteleita manteli
1 ripausta ripaus minttua minttu

Karitsanpaisti Provencale ja minttuinen kermakastike

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

2:00 h
(41)

Valmistus

  1. Ota karitsanpaisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä.
  2. Irrota paistista verkko. Työnnä paistomittari lihaan niin, että sen kärki on paistin paksuimmassa kohdassa. Nosta paisti uunivuokaan ja kaada päälle puolet omenamehusta tai sherrystä.
  3. Kypsennä paistia ensin 225 asteessa noin 10 minuuttia. Laske lämpö 150 asteeseen ja kypsennä, kunnes sisälämpötila on noin 65 astetta.
  4. Kaada loput nesteestä paistin päälle kypsennyksen puolivälissä. Varaa paistamiseen aikaa noin 1,5 tuntia. Jos haluat lihan täysin kypsäksi, on sisälämpötilan oltava 70 astetta.
  5. Nosta kypsä paisti pois uunista ja kääri se folioon. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.
  6. Säästä karitsanpaistin paistoliemi ja hyödynnä se minttuisen kermakastikkeen valmistukseen.
  7. Levitä paistin pinnalle minttuhyytelöä. Rouhi mantelit pieneksi silpuksi ja ripottele päälle paistin pintaan. Viimeistele komeus tuoreilla mintunoksilla.
  8. Minttuinen kermakastike. Siivilöi paistiliemi kattilaan ja nosta se jäähtymään kylmään vesihauteeseen tiskialtaaseen.
  9. Poista pinnalle hyytynyt rasvalevy. Kun paistiliemi on jäähtynyt, lisää joukkoon kerma ja keitä seosta noin 10 minuuttia.
  10. Ripottele joukkoon kastikesuurus ja keitä vielä minuutin verran.
  11. Mausta kastike minttuhyytelöllä ja tarkista maut. Lisää tarvittaessa mausteita ja koristele kastike tuoreella mintulla.
  12. Tarjoa karitsanpaistin kera.

Vinkki: Jos et pidä mintusta, voit korvata minttuhyytelön esimerkiksi Maribel karpalohyytelöllä. Mantelirouheen asemesta voit käyttää rouhittuja pistaasipähkinöitä.