Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Joulun juustokakku: Puolukka-nougat-juustokakku

JÄLKIRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

25 min.
(31)
Kesto
Vaikeusaste
31 Tykkää
Joulun juustokakku: Puolukka-nougat-juustokakku
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 25 min.
Lisätietoja:

+ hyydytys 5 tuntia

1. Valmista pohja. Sulata voi mikrossa ja murskaa piparkakut tehosekoittimessa tai kaulimen avulla muovipussissa. Sekoita pipari ja voi ja painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 16–20 cm) pohjalle. 

2. Liota liivatteita runsaassa kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.

3. Sulata suklaat varovasti mikrossa ja jäähdytä.

4. Vatkaa kerma ja tomusokeri löysäksi vaahdoksi, sekoita tuorejuusto ja sulatettu suklaa joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi.

5. Kiehauta 2 rkl vettä. Purista liivatteista vesi pois ja sulata kuumaan veteen. Lisää liivate kakkumassaan ja sekoita huolellisesti.

6. Kaada massa vuokaan ja hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia ennen kiilteen lisäämistä.

7. Valmista kiille, kun kakku on päältä hyytynyt. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Lisää glögiin sokeri ja suola ja lämmitä se lähes kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi pois ja sulata liivatteet lämpimään glögiin. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja kaada kakun päälle.

8. Anna kakun hyytyä jääkaapissa kiilteen laittamisen jälkeen ainakin kolme tuntia.

9. Koristele kakku piparimurskalla ja jäisillä puolukoilla. Voit lisätä puolukoita vielä tarjolle erilliseen kulhoon kakun viereen. Tarjoile heti.

 

Vinkki! Kakku irtoaa siististi vuoasta, kun asettelet vuoan reunalle kakkufilmin eli reunakalvon tai leikkaat vuoan ympärille reunan korkuisen suikaleen leivinpaperista.