Helppous yllättää
Ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä broileria

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

4 broileria broileri
(broilerin rintafileetä)
1 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
4 viipaletta viipale ilmakuivattua kinkkua ilmakuivattu kinkku
3 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu

Kastike

4 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
2 rkl rkl tomaattipyreetä tomaattipyree
400 g g tomaattimurskaa tomaattimurska
1 kourallista kourallinen basilikaa basilika
0,5 - 1 tl tl chilijauhetta chilijauhe
1 rkl rkl sokeria sokeri
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Lisäksi

4 annosta annos kasviksia kasvikset
(keitettyjä tai paistettuja vihanneksia oman maun mukaan)

Ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä broileria

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(5)

Valmistus

  1. Hiero broilerin rintafileiden pintaan öljyä ja mausta ne kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla.
  2. Ruskista broilerin rintafileet molemmin puolin kuumalla paistinpannulla ja nosta ne vadille.
  3. Kääri jokaisen fileen ympärille ilmakuivattu kinkkuviipale. Lisää päälle vielä sitruunamehu ja paista fileitä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  4. Valmista kastike. Hienonna valkosipulin kynnet ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä kattilassa.
  5. Lisää tomaattipyree ja kuullota vielä hetki. Kaada kattilaan tomaattimurska ja mausta basilikan lehdillä, chilillä, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
  6. Hauduta n. 20 minuuttia ja soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella.
  7. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
  8. Tarjoa broilerifileet kastikkeen ja keitettyjen tai paistettujen vihannesten kanssa.