Helppous yllättää
Hyydytetty jogurtti-marjakakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja

200 g g keksejä keksi
(grahamkeksejä tai Digestive-keksejä)
80 g g voita voi
(sulatettuna)

Täyte

4 - 5 liivatelehteä liivatelehti
2 dl dl kuohukermaa kuohukerma
5 dl dl jogurttia jogurtti
(metsämarjajogurttia)
1 dl dl sokeria sokeri
100 g g valkosuklaata valkosuklaa
1 sitruunaa sitruuna
(mehu puristettuna)

Koristeluun

200 g g marjoja marjat
(tuoreita, oman maun mukaan)
1 ripausta ripaus tomusokeria tomusokeri

Hyydytetty jogurtti-marjakakku

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

4:00 h
(13)

Valmistus

Valmistusaika on noin tunti, mutta kakun tulee hyytyä noin kolme tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.

Pohja

  1. Sulata voi. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita joukkoon voisula.
  2. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte

  1. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään jogurtti ja sokeri, ja kääntele niiden joukkoon kermavaahto.
  3. Sulata valkosuklaa. Kuumenna sitruunamehu kasarissa ja liuota siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada täytemassan joukkoon ensin sula valkosuklaa ja sitten liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta kakku hetkeksi jääkaappiin.

Koristelu

  1. Puhdista marjat ja paloittele tarvittaessa. Ota hieman hyytynyt kakku jääkaapista ja ripottele marjat kakun pinnalle. Peitä kakku kelmulla, nosta se jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia tai yön yli.
  2. Viimeistele kakku tomusokerilla ennen tarjoilua.