Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Helppo kasvisvoileipäkakku

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

1000 min.
(1)
Kesto
Vaikeusaste
1 Tykkää
Helppo kasvisvoileipäkakku
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 1000 min.

1. Murenna feta kulhoon ja sekoita joukkoon hummus.

2. Leikkaa tarvittaessa leipäviipaleiden reunoja suoremmiksi. Asettele kolme paahtoleipäviipaletta tiiviisti rinnakkain tarjoiluvadille. Levitä puolet hummustäytteestä leiville. Kokoa seuraava leipäkerros siten, että laitat keskelle kakkua kaksi viipaletta edellisen kerroksen saumakohtien päälle ja kumpaankin päätyyn puolikkaan viipaleen. Levitä päälle tzatziki. Lado päälle kolme leipäviipaletta ja levitä niille loppu hummustäyte. Tee vielä yksi leipäkerros.

3. Nosta kakku kelmulla tai kakkukuvulla peitettynä jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.

4. Levitä tuorejuusto kakun päällipinnalle.

5. Koristele kakku tomaattitertulla, kikherneillä, sitruunasta veistetyillä kuorisuikaleilla ja basilikanlehdillä.  Tomaatit voi halutessaan irrottaa tertusta ja asetella yksitellen kakulle. Näin sitä on helpompi leikata. Terttumuotoinen tomaattikeko taas tekee kakusta näyttävän.

 

Vinkki. Rakenna voileipäkakku kuin tiiliseinä, eli eri kerrosten saumakohdat eivät ole päällekkäin. Näin kakku ei katkea leikatessa.