Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Hedelmäinen fenkoli-couscoussalaatti

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

50 min.
(0)
Kesto
Vaikeusaste
0 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 50 min.
  1. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi ja kumoa ne uunivuokaan.
  2. Vuole sekaan hyvin pestyn appelsiinin kuoresta muutama suikale kuorimaveitsellä sekä rusinat.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja kaada seos vuokaan.
  4. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes fenkolit ovat napakan kypsiä.
  5. Valmista kasvisliemi pakkauksen ohjeen mukaan ja kiehauta kattilassa.
  6. Siirrä kattila sivuun ja sekoita joukkoon couscoussuurimot ja öljy.
  7. Anna hautua kannen alla 5 minuuttia ja sekoita seos haarukalla irtonaiseksi.
  8. Kumoa couscous salaattikulhoon ja anna jäähtyä.
  9. Sekoita haalean couscousin joukkoon jäiset herneet.Kuori appelsiinit, viipaloi hedelmäliha kalvottomaksi ja lisää couscousiin sekaan.
  10. Silppua kevätsipulit ja persilja ja kääntele joukkoon.
  11. Siivilöi fenkoliliemi kulhoon. Poimi appelsiinin kuorisuikaleet pois. Sekoita fenkolit ja rusinat couscousin joukkoon.
  12. Tarjoile fenkolin haudutusliemi salaatin kastikkeena.
  13. Fenkolit hautuvat uunissa maukkaiksi liemessä, josta syntyy samalla kastike couscoussalaatille.

Vinkki: Voit lisätä salaattiin Isokar loimu- tai savulohta paloiteltuna.