Helppous yllättää
Haukiburger

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Haukipihvit

400 g g haukea hauki
(Isokari haukifileetä)
2 dl dl kermaa kerma
(vispikermaa)
0,5 limeä lime
(mehu puristettuna ja pala kuorta raastettuna )
1 ruukkua ruukku ruohosipulia ruohosipuli
1 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus pippurisekoitusta pippurisekoitus
1 lorausta loraus rapsiöljyä rapsiöljy
(muotoiluun ja paistamiseen)
1 rkl rkl voita voi
(paistamiseen)

Limetti-dijonmajoneesi

1 kananmunaa kananmuna
2 rkl rkl sinappia sinappi
(Dijon)
1 rkl rkl sinappia sinappi
(Herttua väkevää sinappia)
0,5 palaa pala limeä lime
(mehu puristettuna)
0,5 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
3 dl dl rapsiöljyä rapsiöljy

Burgereihin haukipihvien lisäksi

4 bagelia bagel
8 rkl rkl majoneesia majoneesi
4 kpl kpl cocktailkurkkuja cocktailkurkku
4 lehteä lehti salaattia salaatti
4 siivua siivu tomaattia tomaatti

Haukiburger

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

50 min
(4)

Valmistus

Voit tehdä haukimurekemassan valmiiksi jo etukäteen kylmään odottamaan, mutta kypsennä se vasta suoraan tarjolle. Haukimassa ei tarvitse kananmunaa pysyäkseen koossa, sillä kalan sisältämä valkuainen sitoo sen, jos massaa sekoittaa tarpeeksi voimakkaasti (yleiskoneella tai sähkövatkaimella). Haukipihvit maistuvat myös sellaisinaan erilaisten kastikkeiden ja kasvisten kera. Massasta voi tehdä myös mureketta, kvenellejä, muffineita jne.

Haukipihvit

  1. Leikkaa haukifileet pienemmiksi paloiksi ja poista samalla enimmät ruodot.
  2. Laita haukipalat, suola ja pippuri yleiskoneeseen, raasta joukkoon limetin kuorta ja purista mukaan sen mehua. Aja kalamassa tasaiseksi.
  3. Lisää joukkoon kerma sekä ruohosipuli ja sekoita. Pysäytä kone välissä ja kaavi reunoille noussut massa takaisin. Hauen voi myös jauhaa lihamyllyssä (tai sauvasekoittimella kapeassa astiassa) ja valmistaa sitten massan kulhossa sähkövatkaimella.
  4. Paista pieni koepihvi massasta ja lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita.
  5. Muotoile öljytyin käsin massasta pihvit. Tässä toimii mainiona apunakertakäyttövinyylikäsineet.
  6. Paista pihvejä öljy-voiseoksessa 2-3 minuuttia molemmin puolin, tai niin kauan kunnes pihvit ovat kypsiä ja saavat kauniin kullanruskean pinnan.

Voit käyttää valmista Kania majoneesiatai tehdä majoneesin itse:

  1. Mittaa öljyä lukuun ottamatta kaikki ainekset kapeaan, korkeaan astiaan ja sekoita sauvasekoittimella.
  2. Kaada öljy joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen.

Burgerit

  1. Halkaise ja paahda bagelit, halutessasi valele pinnalle hiukan pihvien paistolientä.
  2. Levitä bagelien halkaisupinnoille majoneesia.
  3. Aseta pohjapalalle salaatinlehtiä ja nosta vastapaistetut haukipihvit päälle.
  4. Asettele pikkukurkkusuikaleita ja tomaattia pihville, sulje kansi ja nauti heti.

Vinkki: voit lisätä sipulia, kapriksia, tilliä jne oman maun mukaan.