Helppous yllättää
Hapankorppu-pekonipaistetut muikut ja pottuvoi

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Muikut

600 g g muikkuja muikku
(Isokari perattuja muikkuja)
1,5 tl tl suolaa suola
100 g g hapankorppuja hapankorppu
140 g g pekonia pekoni
50 g g voita voi

Pottuvoi

1 kg kg perunaa peruna
1 - 2 tl tl suolaa suola
150 g g voita voi
1 lorausta loraus keitinlientä keitinliemi
(perunoista, oman maun mukaan)
1 sipulia sipuli
0,5 sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
1 nippua nippu tilliä tilli

Hapankorppu-pekonipaistetut muikut ja pottuvoi

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(6)

Valmistus

  1. Suolaa muikut sekoittamalla kulhossa niiden joukkoon 1,5 tl suolaa ja jätä peitettynä huoneenlämpöön.
  2. Tee pottuvoi, mutta kääntele aina välillä muikkuja suolaantumisen tasaamiseksi.
  3. Kuori ja huuhtaise perunat kattilaan, halkaise tarvittaessa perunat jos ovat isoja.
  4. Lisää vettä juuri sen verran että perunat peittyvät, ripottele joukkoon hiukan suolaa ja keitä perunoita viitisen minuuttia.
  5. Kuori ja hienonna sipuli pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon. Keitä vielä kymmenisen minuuttia tai niin kauan kunnes perunat ovat kypsiä.
  6. Kaada keitinliemi esim. siivilää apuna käyttäen kippoon talteen.
  7. Lisää perunoiden joukkoon voi pieninä paloina ja halutessasi myös sitruunan raastettua kuorta. Muhenna perunasurvimella kokkareiseksi.
  8. Tarkista maku ja lisää suolaa sekä keitinlientä maun ja halutun notkeuden mukaan. Muhennos saa jäädä hiukan kokkareiseksi.
  9. Aseta kansi päälle ja nosta odottamaan muikkujen paistumista.
  10. Hienonna hapankorput korppujauhomaiseksi sauvasekoittimella. Pilko pekoni pieneksi ja laita kylmälle, mahdollisimman isolle pannulle ja paista rapeiksi.
  11. Nosta pannu pois levyltä, ota muikut ja sekoita hapankorppujauhe joukkoon hyvin sekoittaen .
  12. Kuumenna pannu, lisää voi-öljyseos. Paista muikut molemmin puolin.
  13. Tarjoile rapean pekonin ja pottuvoin kanssa.