Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Hansin gratinoidut ahvenfileet

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

35 min.
(0)
Kesto
Vaikeusaste
0 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 35 min.
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Poista ahvenfileistä mahdolliset ruodot. Voitele uunivuoka voilla ja asettele kalat vuoan pohjalle.
  3. Valmista kasvisliemi liemikuutioista pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita mukaan valkoviini. Kaada valmis liemi kalojen päälle.
  4. Hauduta kaloja uunissa 10–15 minuuttia ja nostele kalat hetkeksi talouspaperin päälle kuivumaan. Pidä kalat lämpimässä. Ota haudutusliemi vuoasta talteen.
  5. Sekoita voi ja jauhot tasaiseksi seokseksi kulhossa.
  6. Siivilöi kalojen haudutusliemi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kun liemi kiehuu, lisää joukkoon voi-jauhoseos, joka suurustaa liemen. Jos liemestä tulee liian paksu, voit ohentaa sitä vedellä.
  7. Sekoita kerma ja keltuaiset joukkoon ja kuumenna, mutta älä keitä enää. Lisää lopuksi yrtit ja mausteet. Tarkista maku.
  8. Asettele kalat puhtaaseen uunivuokaan ja kaada kastike niiden päälle. Gratinoi kaloja uunissa 200 asteessa, kunnes pinta on saanut hieman ruskeaa väriä.
  9. Tarjoile esimerkiksi krossatun perunan ja hyvän salaatin kera.

 

Krossattu peruna

  1. Keitä perunat kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja haihduta samalla ylimääräinen vesi perunoista.
  2. Lisää voi ja oliiviöljy ja muussaa vispilällä tai astalolla. Mausta muusi persiljasilpulla, suolalla ja valkopippurilla. Krossattu peruna saa jäädä karkeaksi.

Vinkki: Voit käyttää kasvisliemikuution lisäksi myös kalaliemikuutiota, jolloin saat liemeen vahvemman kalan maun.