Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Grillauksen Suomen mestarin 2018 menu

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

45 min.
(1)
Kesto
Vaikeusaste
1 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 25 - 45 min.

Pääruoka: Grillattua lohta ja pähkinävoita

  1. Laita voi kattilaan ja säädä levy täysille. Anna voin kiehua niin kauan, kunnes se on vaaleanruskeaa ja pähkinäisen tuoksuista.
  2. Rouhi pähkinät ja siirrä voin joukkoon. Lisää ripaus suolaa, sitruunan mehua ja hienonnettu persija.
  3. Grillaa lohi melkein kypsäksi ja anna vetäytyä hetki (on tärkeää, ettet ylikypsennä lohta). Tarjoile lohi pähkinävoin kanssa.

Lisuke: Varhaisperuna-kevätsipulinyytti

  1. Pilko perunat puoliksi, tai jos ne ovat isoja niin 4 osaan.
  2. Leikkaa foliosta iso pala ja laita perunat suolaa, ja öljyä folion päälle.
  3. Käännä foliopalan reunat kiinni nyytiksi ja laita folionyytti grilliin kypsymään. Kypsennä, kunnes perunat ovat kypsiä.
  4. Viimeistele nokareella voita ja silputulla, tuoreella kevätsipulilla.

Jälkiruoka: Grillattua nektariinia ja vanilja-creme fraîchea

  1. Leikkaa nektariinit puoliksi ja poista kivet. Laita nektariinin puolikkaat sisäpuoli alaspäin grilliin. Grillaa hetki, käännä nekrariinit ja ripottele fariinisokeri päälle. Grillaa vielä, kunnes sokeri on karamellisoitunut ja nektariinissa on kauniit grillin raidat.
  2. Kaada creme fraîche kulhoon. Mausta vaniljasokerilla, tomusokerilla ja sitruunamehulla. Vatkaa seosta sähkövatkaimella, kunnes se alkaa paksuuntua. Tarjoile nektariinien kanssa.

Grillauksen Suomen mestaruus

Helsinkiläinen Sofia Åhman, 20, voitti grillauksen virallisen Suomen mestaruuden ja 10 000 euron pääpotin Helsingissä käydyssä finaalissa 1. heinäkuuta 2018. Finaalin kilpailijat oli valittu Grillimaisteri-kiertueella seitsemässä osakilpailussa halki maan. Grillimaisteri-kiertuetta on järjestetty kahdeksan vuoden ajan ja titteliä grillauksen virallinen Suomen mestari on jaettu neljän vuoden ajan.