Helppous yllättää
Grillattua parsaa ja lohta sekä sitruunavinaigrette

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 kg kg lohta lohi
(Isokari lohifileetä)
2 nippua nippu tankoparsaa tankoparsa
(4-5 tankoa per henkilö)
8 viipaletta viipale ilmakuivattua kinkkua ilmakuivattu kinkku
6 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Vinaigrette

2 sitruunaa sitruuna
(hedelmäliha kuutioituna)
1 dl dl extra-neitsytoliiviöljyä extra-neitsytoliiviöljy
4 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
1 tl tl sinappia sinappi
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
1 ripausta ripaus sokeria sokeri

Lisäksi

8 annosta annos salaattia salaatti
(oman maun mukaan)

Grillattua parsaa ja lohta sekä sitruunavinaigrette

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(8)

Valmistus

  1. Huuhtele parsatangot ja leikkaa niiden tyvestä 1 - 2 cm mittainen puiseva pala pois.
  2. Kuori vain, jos kuori tuntuu paksulta, muutoin jätä kuorimatta.
  3. Leikkaa lohesta annospaloja á 125 g. Mausta lohipalat sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  4. Kääri kinkkuviipaleet lohipalojen ympärille.
  5. Sekoita vinaigretten ainekset ja jätä kastike odottamaan.
  6. Grillaa lohipalat molemmin puolin niin, että ne kypsyvät mutta eivät kuivu.
  7. Grillaa parsoja 3 - 4 minuuttia riippuen parsan paksuudesta.
  8. Tarjoile lohi ja parsat vinaigretten ja vihreän salaatin kera.