Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Grillattua kebabia pitaleivällä tomaatti- ja valkosipulikastikkeen kera

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

60 min.
(9)
Kesto
Vaikeusaste
9 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 60 min.

Kebab

  1. Sekoita kebabmassan ainekset hyvin keskenään. Käytä pieni nokare kebebmassaa paistinpannulla ja tarkista maku. Mikäli maku on mielestäsi hyvä ja suolaa on sopivasti, anna massan levätä ja maustua noin 15–30 minuuttia.
  2. Sullo kebabmassa tämän jälkeen tiiviisti säilykepurkkeihin ja aseta purkit korkeareunaiseen kattilaan. Kaada kattilan pohjalle vettä niin, että sen pinta ulottuu 3 cm purkkien reunojen alapuolelle. Kiehauta vesi ja anna porista noin 15–20 minuuttia. Lihan kypsyyden voit mitata veitsen avulla. Työnnä terävä veitsi keskelle purkkia: mikäli lihasta nouseva neste on kirkasta, liha on kypsää.
  3. Kun lihat ovat kypsiä, nosta kattila tulilta, mutta anna purkkien jäähtyä nesteessä, kunnes pystyt käsittelemään purkkeja turvallisesti. Käännä purkit nurinpäin leikkuulaudalla ja avaa pohjat purkinavaajalla. Työnnä kebab-pötköt ulos purkeista ja vuole ne veitsellä ohuiksi viipaleiksi.
  4. Paahda kebabviipaleet grillissä tai kuumalla pannulla. Tarjoile heti ruskistetun voin sekä tomaatti- ja valkosipulikastikkeiden kera. 

 

Ruskistettu voi

  1. Kuumenna voi 148 asteeseen. Kuumennuksessa voissa oleva maitohera palaa, eikä sitä enää käytetä. Maitohera painuu kuumennuksen seurauksena pohjalle ja sen erottaa helposti.
  2. Jäähdytä voi ja siivilöi se. Kuumenna siivilöity voi uudelleen ja tarjoile kebabin kanssa. 

 

Tulinen tomaattikastike

  1. Kuullota salottisipuli, valkosipuli, miniluumutomaatit ja chili oliiviöljyssä. Lisää sekaan tomaattipyree ja kuullota kastiketta vielä hetki lisää.
  2. Lisää mukaan tomaattimurska, tomaattimehu sekä vesi. Lisää murskatut chililastut, punaviinietikka ja sokeri. Keitä seosta, kunnes maku on vahva ja roteva.
  3. Siivilöi kastike, tarkista maku ja mausta kastike lisäämällä hienonnetut yrtit, suolaa ja pippuria. 

 

Valkosipulikastike

Sekoita ainekset keskenään kulhossa, tarkista maku ja tarjoile kylmänä.