Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Grillattua broileria Lähi-idan tapaan

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

40 min.
(6)
Kesto
Vaikeusaste
6 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 40 min.

1. Sekoita ensin mausteseoksen ainekset keskenään.
2. Hiero koipireisiin öljyä, sitten suolaa, pippuria, valkosipulimurske ja puolet kuivamausteseoksesta sekä sitruunamehu. Anna lihojen maustua peitettynä mieluiten yön yli jääkaapissa.
3. Pane lihat kattilaan ja kaada vettä niin, että koivet peittyvät. Lisää mukaan sipulit lohkottuina, porkkana lantteina, valkosipulit murskattuina, suola ja mausteet.
4. Kiehauta, nosta kattila sivuun ja anna koipireisien kypsyä kuumassa liemessä kannen alla reilut 40 minuuttia.
5. Valuta lihat liemestä, kuivaa talouspaperilla ja hiero niiden pintaan hunajaa ja loput mausteseoksesta.
6. Grillaa koipireidet ”hitaasti” molemmin puolin täysin kypsiksi. Lisää aina silloin tällöin hieman hunajaa lihojen pintaan. Näin saat kauniin grillatun pinnan sekä herkullisen lopputuloksen.
7. Tarjoa lisänä fenkolista, kyssäkaalista, vihreistä parsoista ja paahdetuista auringonkukansiemenistä tehtyä salaattia, jonka kostutat sitruunaisella vinaigrettekastikkeella. Etikalla, öljyllä ja vedellä tahnaksi notkistettu feta sopii hyvin lihan lisäkkeeksi.