Helppous yllättää
Gluteeniton kranssileipä

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 pkt pkt gluteenittomia leipäaineksia gluteenittomat leipäainekset
(Belbake gluteenittomia leipäaineksia tummaa leipää varten (+ 2 pss kuivahiivaa pakkausten sisältä))
8 dl dl karpalojuomaa karpalojuoma
(tai omenamehua)
1 dl dl oliiviöljyä oliiviöljy
150 - 200 g g kuivattuja hedelmiä kuivatut hedelmät
(kuivahedelmä-karpalo-siemensekoitusta)
0,5 dl dl perunajauhoja perunajauho

Lisäksi

200 g g tuorejuustoa tuorejuusto
3 rkl rkl marmeladia marmeladi
(aprikoosi- tai appelsiinimarmeladia)
1 kpl kpl kananmunaa kananmuna

Gluteeniton kranssileipä

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(7)

Valmistus

  1. Sekoita kuivahiiva jauhoseokseen. Lisää sekaan 42-asteinen karpalomehu, öljy ja 100 g kuivahedelmä-siemenseosta. Sekoita sähkövatkaimen taikinakoukuilla tasaiseksi taikinaksi ja jätä peitettynä kohoamaan noin tunniksi.
  2. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi.
  3. Levitä päälle tasaiseksi kerrokseksi tuorejuustomarmeladiseos. Kääri rullalle ja leikkaa pituussuunnassa kahtia.
  4. Letitä puolikkaat peruna- tai maissijauhoja apuna käyttäen toistensa ympärille niin, että leikkuupinta jää ylöspäin. Yhdistä päät kranssiksi.
  5. Paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Nosta kranssi uunista, voitele pinta rikotulla kananmunalla ja ripottele päälle loput hedelmäsiemenseoksesta. Paista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes leipä on kypsää. Anna kranssin jäähtyä kunnolla, ennen kuin leikkaat sitä.