Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Gluteeniton kranssileipä

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

60 min.
(0)
Kesto
Vaikeusaste
0 Tykkää
Gluteeniton kranssileipä
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 60 min.

Gluteeniton

  1. Sekoita kuivahiiva jauhoseokseen. Lisää sekaan 42-­asteinen karpalo­mehu, öljy ja 100 g kuivahedelmä­-siemenseosta. Sekoita sähkövatkaimen taikinakoukuilla tasaiseksi taikinaksi ja jätä peitettynä kohoamaan noin tunniksi.
  2. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi.
  3. Levitä päälle tasaiseksi kerrokseksi tuorejuusto­marmeladiseos. Kääri rullal­le ja leikkaa pituussuunnassa kahtia.
  4. Letitä puolikkaat peruna­- tai maissi­jauhoja apuna käyttäen toistensa ympä­rille niin, että leikkuupinta jää ylöspäin. Yhdistä päät kranssiksi.
  5. Paista 175-­asteisessa uunissa 45 minuuttia. Nosta kranssi uunista, voitele pinta rikotulla kananmunalla ja ripottele päälle loput hedelmä­siemenseoksesta. Paista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes leipä on kypsää. Anna kranssin jäähtyä kunnolla, ennen kuin leikkaat sitä.