Helppous yllättää
Focaccia

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Teemu Laurell
Teemu Laurell
Reseptin on kehittänyt Lidlin tähtikokki Teemu Laurell, joka tupsahti suomalaisten tv-ruutuihin vuonna 2012 Top Chef -ohjelmassa. Voitettuaan kisan Teemu on jatkanut upeaa uraa ruoan parissa: hän ilahduttaa katsojia useissa kokkiohjelmissa ja on helsinkiläisen ravintola Shelterin osakas ja keittiömestari. Osakkaana hän on myös heinäkuussa 2021 avautuvassa Holy Døner -ravintolassa. Teemu haluaa tehdä suoraviivaisia ja yksinkertaisia reseptejä, jotka helpottavat ihmisten arkikokkaamista.

Ainesosat

7,5 dl dl vettä vesi
2 pss pss kuivahiivaa kuivahiiva
14 - 16 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
(Belbake kotimainen luomuvehnäjauho)
8 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
(puolet taikinaan ja puolet vuoan voiteluun sekä leivän päälle)
4 tl tl suolaa suola
(lisäksi (sormi)suolaa leivän päälle)

Halutessasi leivän päälle mausteeksi

1 kourallista kourallinen rosmariinia rosmariini
(tuoretta)
1 kourallista kourallinen timjamia timjami
(tuoretta, nypittyä)
0,5 dl dl unikonsiemeniä unikonsiemenet

Focaccia

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(35)

Valmistus

  1. Lisää yleiskoneen kulhoon kädenlämpöinen vesi ja kuivahiiva. Sekoita kädellä huolellisesti niin, että hiiva liukenee veteen.
  2. Lisää kulhoon jauhot ja oliiviöljy. Sekoita aluksi pienellä teholla. Kun taikina on tasaista, jatka vatkaamista keskiteholla 5 minuuttia.
  3. Lisää lopuksi suola ja vaivaa vielä minuutti.
  4. Voitele vuoka oliiviöljyllä huolellisesti ja painele taikina tasaisesti vuokaan.
  5. Peittele vuoka kelmulla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä vajaa tunti niin, että se on muuttunut kaksinkertaiseksi.
  6. Ripottele leivän päälle reilusti sormisuolaa ja pirskottele pintaan vielä hieman oliiviöljyä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes leipä on kauniisti paahtunut ja kypsä.
  7. Kun otat leivän uunista, pirskottele päälle vielä hieman oliiviöljyä ja poista focaccia vuoasta. Näin se pitää rapean kuorensa.