Helppous yllättää
Currywurst makkaraperunapannu

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 kpl kpl tomaattia tomaatti
1 kpl kpl sipulia sipuli
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 dl dl tomaattipyreetä tomaattipyree
1 dl dl tomaattimehua tomaattimehu
2 rkl rkl valkoviinietikkaa valkoviinietikka
0,5 dl dl ruokosokeria ruokosokeri
rapsiöljyä rapsiöljy
suolaa suola

Lisäksi:

makkaraa makkara
(makkaraa syöjien mukaan esim. bratwurstia)
perunaa peruna
(keitettyjä perunoita syöjien mukaan)
curryjauhetta curryjauhe

Currywurst makkaraperunapannu

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(37)

Valmistus

Currywurst on saksalainen makkararuoka, jonka erikoispiirre on currylla maustettu tomaattisose. Tässä makkarapannussa yhdistyvät suomalaisille hyvinkin tutut makkarat ja perunat sekä saksalainen curry-tomaattisoosi. NAM!

 

1. Leikkaa sipuli ja valkosipulin kynnet pienemmiksi.

2. Kuori ja keitä perunat kattilassa kypsiksi. Jäähdytä perunat ja pilko perunat sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Jätä perunat sivuun odottamaan pannulla paistamista.

3. Kalttaa tomaatit. Tee ristiviilto tomaatin pohjaan ja tiputa tomaatit kiehuvaan veteen noin puoleksi minuutiksi, jotta niiden kuori irtoaisi helpommin. Jäähdytä tomaatit ja kuori ne. Poista tomaateista siemenet ja kuutioi ne.

4. Kuumenna tilkka rapsiöljyä kattilassa ja lisää mukaan hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit pehmeiksi ja lisää kuutioidut kaltatut tomaatit, sekä tomaattimehu ja pyre.

5. Haihduta nesteet pois ja lisää pannuun valkoviinietikka, kiehauta. Lisää lopuksi ruokosokeri.

6. Anna keittyä kasaan ja tarkista lopuksi maku ja mausta suolalla.

7. Grillaa makkarat ja perunat pannulla tai grillissä. Jaa peruna-makkaraseos lautasille ja kaada tomaattikastike niiden päälle. Viimeistele kastike ripottelemalla päälle reilusti curryjauhetta.

 

VINKKI: Voit halutessasi lisätä annokseen myös grillattua pekonisilppua tuomaan makua perunoiden ja makkaroiden joukkoon.