Helppous yllättää
Coleslaw kaalisalaatti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

0,5 kg kg kaalia kaali
2 porkkanaa porkkana

Liemi

2 dl dl vettä vesi
1 dl dl etikkaa etikka
(väkiviinaetikka sopii parhaiten)
0,5 dl dl sokeria sokeri
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 laakerinlehteä laakerinlehti
1 tl tl suolaa suola

Kastike

1 dl dl majoneesia majoneesi
125 g g turkkilaista jogurttia turkkilainen jogurtti
1,5 rkl rkl sinappia sinappi
(makea grillaussinappi tai dijon-sinappi sopivat erinomaisesti)
0,75 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl mustapippuria mustapippuri

Lisäksi

1 dl dl kuivattuja karpaloita kuivattu karpalo

Coleslaw kaalisalaatti

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(16)

Valmistus

  1. Suikaloi tai raasta kaali ja kuoritut porkkanat kulhoon.
  2. Mittaa kattilaan vesi, etikka ja sokeri. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan laakerinlehtien ja suolan kanssa. Kiehauta ja jäähdytä vähän.
  3. Kaada liemi siivilän läpi kasvisten päälle ja anna marinoitua 15 minuuttia. Kääntele haarukalla muutaman kerran. Valuta neste pois ja kumoa kasvikset salaattikulhoon. Lisää joukkoon karpalot.
  4. Sekoita majoneesiin jogurtti, sinappi, suola ja mustapippuri. Kääntele kastike salaatin joukkoon. Tarjoa coleslaw grilliruokien lisukkeena.

Vinkki: Karpaloiden sijasta voit käyttää halutessasi myös rusinoita.