Helppous yllättää
Ankankoipiconfit ja glaseerattuja juureksia

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Ankankoipiconfit

4 ankankoipia ankankoipi
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
4 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 - 2 sipulia sipuli
1 nippua nippu timjamia timjami
1 lorausta loraus rapsiöljyä rapsiöljy
(tai ankanrasvaa tai voita)
1 pkt pkt merisuolaa merisuola

Glaseeratut juurekset

1 - 2 porkkanaa porkkana
1 - 2 punajuuria punajuuri
8 salottisipulia salottisipuli
1 - 2 palsternakkaa palsternakka
1 ripausta ripaus sokeria sokeri
1 nokaretta nokare voita voi
1 lorausta loraus punaviinietikkaa punaviinietikka
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
lihalientä lihaliemi

Ankankoipiconfit ja glaseerattuja juureksia

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:55 h
(3)

Valmistus

  1. Hiero mausteet ja yrtit koipien pintaan. Aseta koivet syvään uunivuokaan ja peitä rasvalla. Aseta uunin lämpötilaksi 100-120 ºC ja anna kypsyä noin 2-3 tuntia. Koivet ovat kypsiä, kun liha irtoaa luista.
  2. Sipulit voit kypsentää uunissa esimerkiksi suolapedillä: laita uunin kestävälle alustalle karkeaa merisuolaa ja sipulit sen päälle. Voit kypsentää sipulit samaan aikaan koipien kanssa.
  3. Kuori ja laita juurekset kiehumaan. Kun juurekset ovat sopivasti keskeltä kovia, pilko ne ja lisää kattilaan hiukan sokeria, sekä nokare voita ja pyöräytä juurekset tässä seoksessa. Jos et halua, että punajuuri värjää kaiken muun, voit glaseerata sen erikseen. Lisää joukkoon vielä tilkka viinietikkaa ja suolaa sekä pippuria ja vihannekset ovat valmiit.
  4. Jos käytössäsi on lihalientä, saat makoisan kastikkeen lisäämällä tilkan lihalientä glaseerausliemen joukkoon ja kiehauttamalla sen. Tarjoile välittömästi.

Vinkki: Ankankoivet maistuvat mahtavilta myös hyvän leivän kera sellaisenaan. Lisää päälle vain nokare voita ja annos on valmis!