Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit

Lidlin huippukokit

12-09-2017

https://www.lidl-reseptit.fi/Articles/Lidlin-huippukokit

« Takaisin
Social Share logo

Lidlin huippukokit

Kokit

Saammeko esitellä: Lidlin huippukokit Hans Välimäki, Henrik ”Roope” Rehbinder, Janne Pekkala ja Meri-Tuuli Lindström!
Näillä keittiötaikureilla pysyy kauha kädessä makumaailmassa kuin makumaailmassa. Kulinaarisilla kultasormillaan
he loihtivat uusia ja yllättäviä makuyhdistelmiä munakoisokaviaarista makeaan kurpitsa-juustopiiraaseen,
eivätkä koskaan lakkaa etsimästä epäsovinnaisia ratkaisuja ruoanlaittoon.

Hans Välimäki

Sen lisäksi, että olen kaunis, harvahiuksinen, intohimoinen ja rakastettava persoona, olen myös erinomainen kokki. Olen osakkaana Midhill- ravintoloissa niin Tampereella kuin Helsingissäkin sekä Masu- nimisessä aasialaistyyppisessä ravintolassa ja August von Trappe- nimisessä belgialaistyyppisessä ravintolassa Tampereella. Helsingistä Midhillien lisäksi omistan osaksi Rikhards Gastropubia sekä Välimäki -nimistä ravintolaa. Tv -ohjelmista puheenollen olen ylpeänä saanut olla mukana seuraavissa ruokaan liittyvissä Tv-ohjelmissa viimeisten parin vuoden aikana: Top Chef Suomi, Hansin matkassa, Hansin Grillibileet, Suomen Paras Leipomo ja Haasta Hans.

Harrastuksiini kuuluu grillailun lisäksi kaikenlainen kuntoilu, lukeminen ja teatteriharrastukset. Golf ja sohvakellunta pyykin ripustamisen sekä matonpesun ohella taas ovat lempilajejani kesäisin ja ellen olisi kirjoittanut tätä yliampuvaa tekstiä itse, voisi tämäkin teksti olla lähes uskottava.

Mieluisimmat raaka-aineet
Dry Age pihvi, mansikat ja erilaiset salaatit. Kesällä erityisesti suomalaiset kalat, uudet perunat ja silli. Lidlin Grillimaisteri valikoimasta Chorizo-makkara sopii osaksi monenlaista ruuanlaittoa.

Henrik "Roope" Rehbinder

Olen siuntiolaisen tilausravintola Artallin sekä Vapaaherranelämää-elämysyrityksen omistaja ja keittiömestari. Kokkailun ohella toimin myös kalastusoppaana sekä kesäisin tuomaroin annoksia Lidlin Grillimaisteri-kesäkiertueella. Suurimmalle osalle olen tullut tutuksi television Neljän tähden illallinen -ohjelmasta, jossa kommentoin tähtien kokkailuja.

Mieluisimmat raaka-aineet
Lempikasvikset vaihtelevat aina sesongin mukaan, mutta erityisesti pidän punajuuresta, kantarellista ja fenkolista.

Maustan aina ruokani tuoreyrteillä ja ilman eri sipuleita en tulisi toimeen.

Lihoista lammas istuu parhaiten omaan makuhermooni, mutta kotimainen kala taitaa sittenkin olla se kaikkein rakkain raaka-aine - siksikin, että kalastusoppaana toimiminen on toinen ammattini!

Meri-Tuuli Lindström

Olen ennakkoluuloton ja kaikesta uudesta syttyvä kokki ja ruokaihminen. Olen toiminut päätoimisesti yrittäjänä ruoka-alalla jo 10 vuotta. Intohimoni on matkustaminen ja ammennan reissuiltani ideoita ruokiini niin kotona kuin työssäni.

Parasta mitä tiedän on ruoanlaitto ulkoilmassa! Oli se sitten grillaamista pallogrillillä tai rosvopaistin kipinävahtina istumista, maailman upeimmat keittiöt ovat taivasalla. Olen tehnyt keittokirjan Mökin Keittokirja (WSOY 2015), jossa fiilistelen rakkauttani ulkokokkailuun, eikä kirjani olisi mitään ilman mökkiolosuhteisiin tuunattuja etnisiä vivahteita maailmanmatkoiltani.

Mieluisimmat raaka-aineet
Minulta lähtee lapasesta aina HeVi-osastolla, koska rakastan tuoreita kasviksia ja hedelmiä. En koskaan laadi otoslistaa valmiiksi vaan menen ensin fiilistelemään, mitkä kasvikset innostavat ja laadin päivän menun niiden ympärille.

Ehdoton suosikkini lihatuotteista on paksulla rasvakerroksella myytävä ulkofile tai murea entrècôte. En myöskään voi vastustaa chorizoa tai tuoremakkaroita. Jääkaapissani on aina kreikkalaista jogurttia, jolla taion kaikista parhaat dipit ja lisukkeet ruokaan kuin ruokaan. Aamulla sama jogurtti maistuu hunajan, marjojen ja pähkinöiden kera.

Janne Pekkala

Olen lupsakka ruuanystävä Oulusta, joka rakastaa kunnon kotiruokaa ja osaa arvostaa kunnon raaka-aineista tehtyä ruokaa. Suurin osa muistaa minut 90-luvun lopulla mainetta niittäneestä kokkausohjelmasta nimeltä Makupalat, jossa kömmähdyksiä keittiössä ei liiemmin peitelty ja huumori kukoisti. Tälle alalle päädyin aikoinaan sillä ajatuksella, että kokin homma on mielekästä sisätyötä, jossa ei ainakaan tule nälkä.

Nykyään teen paljon erilaisia projekteja ruuan parissa, kuten kokkaan ja grillaan erilaisissa tilaisuuksissa, pidän kokkikursseja, kierrän tuomarina Lidlin Grillimaisteri-kesäkiertueella ja kokkailuvinkkejäni voit kuulla myös Radio Suomen Eväsreppu-ohjelmassa. Tänä syksynä olen myös mukana Merta Lähemmäs kalaan – kalastusohjelmassa, jossa ruokaa valmistetaan julkimoiden kanssa kalareissuilla saaduista saaliista. Kaiken kaikkiaan haluan muistuttaa aina ihmisiä siitä, ettei ruuanlaitto ole niin vakavaa ja reseptien suhteen voi myös oman makunsa mukaan soveltaa. Omat reseptini ovat helppoja ja jätän aina tilaa improvisoinnille.

Mieluisimmat raaka-aineet
Juureksia käytän paljon, koska niistä saan keitoksiin ja patoihin hyvin makua.

Kalasta pidän myös valtavasti ja suosikkejani ovat harjus, rautu sekä taimen.

Grillailua harrastan ympäri vuoden ja erityisesti pidän isojen lihojen pitkäkestoisesta grillaamisesta, jolloin niistä tulee erityisen mehukkaita.