Helppous yllättää
Uunignocchit

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

500 g g perunaa peruna
100 g g voita voi
2 dl dl kevytmaitoa kevytmaito
4 rkl rkl vehnäjauhoja vehnäjauho
1 nippua nippu timjamia timjami
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
3 kananmunaa kananmuna
2 kananmunan valkuaista kananmunan valkuainen

Gratinointiin

200 g g Gouda-juustoa Gouda-juusto
2 dl dl kermaa kerma
2 rkl rkl sinappia sinappi

Uunignocchit

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(3)

Valmistus

Huom: varaa taikinan tekeytymiseen aikaa yön yli.

Tarjoilua edeltävänä päivänä:

  1. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Muussaa ne siivilän tai perunaprässin läpi. Kuutioi voi ja sekoita soseeseen.
  2. Kuumenna maito noin 60-asteiseksi. Sekoita lämmin maito, jauhot ja mausteet perunaseokseen sekä lopuksi munat. Nosta taikina jääkaappiin lepäämään yön yli.

Tarjoilupäivänä:

  1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kiehauta isossa laakeassa kattilassa vesi ja mausta suolalla. Muotoile taikinasta pallukoita ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä useassa erässä lähes kypsiksi, eli kunnes ne nousevat pintaan.
  2. Valuta pallerot ja siirrä ne uunivuokaan, ripottele päälle raastettua goudajuustoa ja gratinoi uunin ylätasolla 10-15 min kunnes väri on kauniin kullanruskea.

Vinkki: Voit virittää mukaan myös pikkukastikkeen kiehauttamalla kokoon 2-3 dl kermaa ja lisäämällä siihen 2 rklsinappia. Sekoita kastike ja kaada se gnocchien päälle ja lisää vasta sen jälkeen juustoraaste ja gratinoi.

Avainsanat

Lisukkeet