Helppous yllättää
Rapu-sitruunapasta

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

270 g g katkarapuja katkarapu
(pakaste, esim. Deluxe Katkarapurengas)
4 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 kourallista kourallinen lehtipersiljaa lehtipersilja
3 - 4 l l vettä vesi
suolaa suola
1 pkt pkt pastaa pasta
oliiviöljyä oliiviöljy
1 viipaletta viipale leipää leipä
1 tl tl chililastuja chililastu
1 kpl kpl sitruunaa sitruuna
2 rkl rkl voita voi
mustapippuria mustapippuri
(myllystä)

Rapu-sitruunapasta

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

20 min
(38)

Valmistus

  1. Ota Deluxe rapurengas huoneenlämpöön, avaa paketti ja anna rapujen sulaa sillä välin kun teet esivalmistelut. Hienonna valkosipulin kynnet ja persilja.
  2. Mittaa vesi kattilaan, kiehauta. Lisää suolaa 1 rkl / litra. Lisää linguine ja keitä 10-12 minuuttia.
  3. Pastan keittyessä kuumenna tilkka öljyä wokissa. Murenna kuiva leipä paloiksi wokkiin ja paista kuumassa öljyssä kullanruskeaksi. Lisää chililastut ja pyöräytä nopeasti, kumoa leivänmurut ja chililastut mortteliin. Murskaa murut ja lisää hienonnettu persilja niihin, raasta sitruunan kuori muruseokseen.
  4. Laita wok takaisin liedelle ja lisää siihen oliiviöljyä. Kun öljy on kuumaa, lisää hienonnetut valkosipulin kynnet ja ravut, paista nopeasti kuumassa wokissa ja lisää sitten voita ja sitruunan mehua. Ota wok sivuun liedeltä, kunnes pasta on kypsää.
  5. Kun pasta on al dente, laita wok takaisin liedelle. Nosta linguinepasta suoraan keitinvedestä wokkiin, sekoittaen pasta ja rapuihin ja liemeen. Lisää pastojen keitinvettä wokkiin tilkka kerrallaan, kunnes pasta on kiiltävää ja kosteaa kastikkeesta. Jaa lautasille ja viimeistele leipämurulla.