Wallenbergin pihvit

Pääruoat

4 annosta

Varaa aikaa kurkkujen maustumiseen noin 12 tuntia.

Ainekset

Lätkytinkurkut

1 kurkku

1 dl Acentino etikkaa

2 dl Belbake sokeria

3 dl vettä

Kania maustepippuria

ripaus Kania suolaa

2 laakerinlehteä

1–2 valkosipulinkynttä

(tilliä)

 

Muusi

½ kg jauhoisia perunoita

1 dl Pohjolan Meijeri kermaa

1 dl Pohjolan Meijeri maitoa

200 g Pohjolan Meijeri voita

Kania suolaa 

 

Pihvit

400 g Reilu naudan jauhelihaa

2 kananmunaa

1 dl jääkaappikylmää Pohjolan Meijeri kermaa

1–2 tl Kania suolaa

Kania jauhettua valkopippuria

2 dl Belbake korppujauhoja

 

Paistamiseen

Pohjolan Meijeri voita

Valmistus

Lätkytinkurkut

  1. Pese kurkku ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  2. Yhdistä muut ainekset kattilaan, kiehauta ja jäähdytä.
  3. Kaada jäähtynyt liemi kurkkujen päälle. Voit halutessasi maustaa liemen tillisilpulla.
  4. Anna maustua muutaman tunnin ajan tai mieluiten yön yli.
  5. Lientä tarvitaan vain sen verran, että kurkut juuri ja juuri peittyvät.

 

Muusi

  1. Kuori ja pilko perunat.
  2. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä ja kaada siivilään höyrystymään muutamaksi minuutiksi, jotta ylimääräinen kosteus poistuu.
  3. Soseuta perunat.
  4. Kuumenna kerma, maito ja voi kattilassa.
  5. Yhdistä neste perunasoseeseen voimakkaasti vatkaten.
  6. Mausta ja tarjoa heti.

 

Pihvit

  1. Sekoita jauheliha, suola ja valkopippuri tehosekoittimessa.
  2. Anna taikinan ”turvota” noin 10 minuuttia.
  3. Kun taikina on turvonnut, lisää joukkoon kevyesti vatkaamalla rikotut kananmunat yksitellen ja sekoita massa tasaiseksi.
  4. Lisää tämän jälkeen jääkaappikylmä kerma ohuena nauhana tehosekoittimen käydessä. Mikäli taikinasta tulee jäykkää lisää siihen pieni loraus kermaa. Massan tulee olla elastisen pehmeää.
  5. Muotoile massa tämän jälkeen pihveiksi, paneroi korppujauhoilla ja paista molemmin puolin kullanruskeiksi.
  6. Tarjoile välittömästi esimerkiksi perunamuusin, ”lätkytinkurkkujen” ja haudutettujen herneiden kera.