Vorschmack

Pääruoat

4 annosta

Jos karitsanpaistia on jäänyt tähteeksi aterialta, tässä herkullinen tapa käyttää se.

Ainekset

noin 400 g kypsää Deluxe Provencal karitsanpaistia

65 g Admiral anjovista

1—2 sipulia

2—4 valkosipulinkynttä

1 rkl Primadonna oliiviöljyä

2 dl Pohjolan Meijeri kuohukermaa

30 g Freshona tomaattipyreetä

½ tl Kania mustapippuria (rouhittuna)

(Kania suolaa)

Valmistus

  1. Hienonna karkeasti paloiteltu kypsä karitsanliha ja anjovikset liemineen monitoimikoneessa.
  2. Kuori, hienonna ja kuullota sipulit öljyssä paistinpannulla.
  3. Yhdistä lihaseos, sipulit, kerma, pyree ja pippuri. Notkista seosta tarvittaessa lihaliemellä tai vedellä, jotta se on sosemaista.
  4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Levitä seos voideltuun uuninvuokaan.
  6. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia.
  7. Peitä vuoka foliolla, kun pinta on sopivasti ruskistunut.
  8. Tarjoa vorschmackin kanssa uuniperunoita sekä etikkasäilykkeitä ja smetanaa.