Varhaisperuna uppomunalla

Pääruoat

Ainekset

600 g suomalaisia varhaisperunoita

200 g kukkakaalia

100 g tuoreita herneitä (sulatetut pakasteherneet käy myös)

125 g kylmäsavulohi siivuja

4 kananmunaa

loraus Acentino viinietikkaa

 

Kastike:

3 rkl omenaviinietikkaa

1 sitruuna

1 tl Kania suolaa

1 tl Kania sokeria

1 dl Primadonna oliiviöljyä

1 puntti tilliä

1 pieni punasipuli

 

Koristeeksi:

Kania mustapippuria

100g Deluxe muikun mätiä

tuoretta tilliä

Valmistus

  1. Pese perunat ja keitä suolatussa vedessä kypsiksi. Anna hieman jäähtyä.
  2. Leikkaa kukkakaalit pieniksi nupuiksi ja kuori herneet (tai ota pakkasesta). Keitä kukkakaalia ja herneitä pari minuuttia niin, että kukkakaalit jäävät rapeiksi.
  3. Puolita hieman jäähtyneet perunat ja sekoita niiden joukkoon keitetyt kukkakaalit ja herneet. Jätä pari oksaa tilliä koristelua varten.
  4. Tee kastike. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita kulhossa omenaviinietikka, raastettu sitruunankuori, puristettu sitruunamehu, suola ja sokeri vispilällä.
  5. Lisää oliiviöljy koko ajan sekoittaen. Leikkaa tilli ja punasipuli hienoksi ja sekoita kastikkeen joukkoon.
  6. Sekoita kastike puolestaan perunoiden joukkoon ja anna maustua.
  7. Valmista uppomunat. Kiehauta vettä pienessä kattilassa. Lisää loraus viinietikkaa. Riko kananmunat pieniin laseihin tai kulhoihin.
  8. Tee isolla lusikalla pyörre miedosti kiehuvaan veteen ja kaada kananmunat kiehuvaan veteen yksitellen.
  9. Keitä noin 3 minuuttia ja nosta ne pois varovasti reikäkauhalla.
  10. Laita perunasalaatti annoslautasille ja lisää uppomuna sekä lohi annoksen päälle. Koristele lopuksi tillillä, mustapippurilla ja muikun mädillä.