Uuniriisipuuro

Pääruoat

8 annosta

Ainekset

4 dl puuroriisiä

2 l Pohjolan Meijeri täysmaito

1/2 tl Chante Sel suolaa

2 jouluomenaa kuorittuna ja kuutioituna

2 dl Alesto kuivattuja karpaloita

Pohjolan Meijeri voita uunivuoan voiteluun

 

Sekaan

Kuorittu manteli

 

Tarjoiluun

Pohjolan Meijerin maitoa

Kania kanelia

Belbake sokeria

Valmistus

  1. Voitele reilun kokoinen uunivuoka voilla.
  2. Kuori ja pilko omenat ja karpalot.
  3. Mittaa vuokaan puuroriisi, suola, pilkotut omenat, karpalot ja maito.
  4. Kypsennä puuroa uunissa 175 asteessa 1 ½ tuntia.
  5. Sekoita puuroa muutaman kerran kypsennyksen aikana.
  6. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
  7. Lisää sekaan manteli.
  8. Tarjoile kanelin, sokerin ja maidon kera joulun tunnelmasta nauttien.