Uppopaistettua popcorn-kanaa

Pääruoat

4 annosta

Varaa aikaa marinointiin n. 2-3 tuntia.

Tori to yasai no nanban-zuke eli grillattua kanaa popcornilla ja maissihiutaleilla höystettynä.

 

Ainekset

4–6 koipireisipalaa

1 dl Belbake maissitärkkelystä

 

Marinadi

¼ dl Vitasia soijakastiketta

2 limettiä

3–4 rkl ruokosokeria                                              

3–4 valkosipulinkynttä

4–5 rkl Primadonna oliiviöljyä

1–2 punaista chiliä

Tuoretta korianteria

 

Taikina

3–4 kananmunan valkuaista

1 dl Vitasia soijakastiketta

3 dl Belbake vehnäjauhoja

3 dl Belbake maissitärkkelystä

1 tl ruokasoodaa

½ dl kivennäisvettä

 

Popcorn-cornflakekuorrute

2–3 dl McEnnedy mikropopcorneja (kypsennettyjä)

2–3 dl Crownfield maissihiutaleita

Kania mustapippuria

 

5 dl Vita D'or rapsiöljyä

Kania chilikastiketta

Tuoretta korianteria

Punaista chiliä

Valmistus

  1. Valmista marinadi. Raasta limetinkuori ja purista mehu.
  2. Kuori valkosipulit ja murskaa ne.
  3. Silppua chili ja korianteri.
  4. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.
  5. Hiero marinadi koipireisipalojen päälle. Anna marinoitua kylmässä 2–3 tuntia.
  6. Kun koipireisipalat ovat maustuneet, asettele ne kattilaan ja lisää vettä sen verran, että ne juuri ja juuri peittyvät.
  7. Keitä koipireisipaloja noin 10 minuuttia.
  8. Nostele ne tämän jälkeen varovasti paperin päälle valumaan ja anna niiden samalla jäähtyä hieman.
  9. Erottele kananmunan valkuaiset ja sekoita taikinan ainekset keskenään. Mikäli taikina jää kovin löysäksi lisää maissitärkkelyksen määrää.
  10. Hienonna maissihiutaleet sekä paahdetut popcornit ja sekoita kuorrutteen ainekset keskenään.
  11. Pyöritä koipireisipaloja ensin maissitärkkelyksessä siten, että ne on kauttaaltaan jauhotettuja.
  12. Upota ne tämän jälkeen yksitellen taikinaan ja pyörittele lopulta kuorrutteessa.
  13. Laita öljy kattilaan uppopaistamista varten. Rasvan lämmön saat tarkistettua parhaiten vaalealla leipäpalalla: rasva riittävän kuumaa, kun leipäpala nousee melkein heti pintaan ja siitä tulee kullanruskea. Mikäli käytössäsi on lämpömittari, kuumenna rasva 175–180 asteiseksi.
  14. Uppopaista koipireisipaloja, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Avaa varovasti palat keskeltä ja tarkista että ne ovat läpikypsiä.
  15. Kun koipipalat ovat valmiita, nosta ne talouspaperin päälle, niin että ylimääräinen rasva valuu pois.
  16. Mikäli haluat vielä hieman ekstramakua, valmiiden palojen päälle voi valella vaikkapa valmista chilikastiketta.
  17. Koristele hienonnetulla korianterilla ja chilillä.  

 

Vinkki: nauti kanat esimerkiksi hyvän salaatin kera.